Home Region SIPA u Visokom otkrila laboratoriju za proizvodnju droge, uhapšena jedna osoba!

SIPA u Visokom otkrila laboratoriju za proizvodnju droge, uhapšena jedna osoba!

63
0

SIPA u Visokom otkrila laboratoriju za proizvodnju droge, uhapšena jedna osoba!

Službenici SIPA-e su pretresli jedan stambeni objekat prilikom čega su otkrili laboratoriju za proizvodnju marihuane u vještačkim uslovima, te privremeno oduzeli oko 150 saksija sa stabljikama skanka u završnom stadijumu sazrijevanja, sisteme za navodnjavanje, zagrijavanje, osvjetljenje i dovod vazduha

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu sinoć su u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske i MUP-a Zeničko-dobojskog kantona realizovali operativnu akciju usmjerenu protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

U akciji je slobode lišeno jedno lice zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

Postupajući po naredbama Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona i Opštinskog suda u Visokom, policijski službenici SIPA-e su u Visokom pretresli jedan stambeni objekat prilikom čega su otkrili laboratoriju za proizvodnju marihuane u vještačkim uslovima, te privremeno oduzeli oko 150 saksija sa stabljikama skanka u završnom stadijumu sazrijevanja, sisteme za navodnjavanje, zagrijavanje, osvjetljenje i dovod vazduha.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, lice lišeno slobode biće predato u dalju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona. Policijski službenici SIPA-e nastavljaju aktivnosti u okviru ovog predmeta. fokus.ba

Previous articleRAK JETRE NAJTEŽE JE USTANOVITI – OVO JE ALARM ZA UZBUNU: Ako primijetite neki od ovih 8 simptoma, javite se doktoru!
Next articleNEK’ VAM PEVA BIJONSE, P**** VAM MATERINA: Jelena Karleuša POBESNELA nakon prozivki na Instagramu!