Home Region Novinar iz Njemačke: Ovdje je za ulazak u robnu kuću potrebno rezervirati...

Novinar iz Njemačke: Ovdje je za ulazak u robnu kuću potrebno rezervirati termin!

77
0

Novinar iz Njemačke: Ovdje je za ulazak u robnu kuću potrebno rezervirati termin!

Novinar Deutsche Wellea Srećko Matić opisao je kako se trenutno živi u epidemiji u Njemačkoj, ali i kakvi se politički sukobi događaju mimo koronakrize. Od 8. marta u Njemačkoj su na snazi nova pravila, nove mjere, tako da su određeni prostori otvoreni.

“Na prvi pogled sve izgleda sasvim normalno”, kazao je Matić i onda pokazao na primjeru na ulici:

“Trgovine su otvorene. Ovdje imamo robnu kuću, ali ne mogu ući u robnu kuću tek tako, nego prvo moraju rezervirati termin. To se zove click & meet.”

Objasnio je da rezervirani termin može trajati 30, 60, 90 minuta, koliko već prodajno mjesto odluči, da se pritom moraju nositi maske FFP2, da se pri registraciji i ulasku moraju ostaviti osobni podaci. Osim toga postoje stroga pravila koliko kupaca smije biti u dućanu, odnosno svaka osoba mora imati najmanje 40 metara četvornih na raspolaganju, zbog čega mnoge trgovine nisu otvorene.

“Budućnost AfD-a ne izgleda dobro”

Što se političkih turbulencija tiče, Matić je objasnio da je Služba za zaštitu ustavnog poretka zaključila da stranka AfD predstavlja prijetnju ustavnom poretku. Matić je podsjetio da su njemačke tajne službe jednom već provjeravale AfP. No, ovaj put od toga (još uvijek) neće biti ništa.

“Stranke iz Bundestaga su odranije već zahtijevale da se AfD intenzivnije promatra. Zbog toga su zaslužile kritike dijela javnosti, jer se politički obračun AfD-a mora obaviti u Bundestagu”, kazao je.

“To da se dogodi progon pravne države da se vidi je li AfD ekstremistička, to svi ovdje znaju”, objasnio je kakva je percepcija Nijemaca u vezi te stranke.

Kazao je da bi 9 od 10 upitanih na pitanje koja je to stranka protiv stranaca, migranata, izbjeglica, odgovorilo da je to AfD.

Uostalom, zaključio je, riječ je o stranci kojoj politička budućnost zbog takvih stavova u Njemačkoj, barem zasad, ne izgleda dobro:

“AfD stagnira, ima podršku od 10 ili 11 posto.” index.hr

Previous articleDa li vam otkucava BIOLOŠKI SAT, postoje testovi koje mogu tačno da pokažu koliko je vremena još ostalo za trudnoću!
Next articleNANESITE OVU SMJESU NA ZUBE I OSTAVITE DA DJELUJE 60 SEKUNDI: Ovo je najbrži način za uklanjanje zubnog kamenca!