Home Region U Sloveniji potvrđen prvi slučaj južnoafričkog soja koronavirusa!

U Sloveniji potvrđen prvi slučaj južnoafričkog soja koronavirusa!

43
0
Lab technician holding swab collection kit,Coronavirus COVID-19 specimen collecting equipment,DNA nasal and oral swabbing for PCR polymerase chain reaction laboratory testing procedure and shipping

U Sloveniji potvrđen prvi slučaj južnoafričkog soja koronavirusa!

Riječ je o ljekaru iz Maribora, zaposlenom u tamošnjem Kliničko-bolničkom centru, koji je prošle nedjelje s još nekoliko osoba iz Slovenije boravio u Namibiji. U Sloveniji je potvrđen prvi slučaj zaraze južnoafričkim sojem koronavirusa, potvrdio je u petak slovenački ministar zdravstva Janez Poklukar, prenosi Hina.

Riječ je o ljekaru iz Maribora, zaposlenom u tamošnjem Kliničko-bolničkom centru, koji je prošle nedjelje s još nekoliko osoba iz Slovenije boravio u Namibiji, a u ponedjeljak je bio na radnom mjestu.

Još dvije osobe koje su s njim bile u Africi također su zaražene, vjerovatno istom varijantom koronavirusa, a još nekoliko osoba koje su s njima bile u kontaktu poslate su u karantin, kazao je Poklukar.Prema njegovim riječima, za sada zbog tog slučaja nisu potrebne posebne mjere, a epidemiološka služba garantuje da su svi visoko rizični kontakti u karantinu.

Slovenačko ministarstvo vanjskih poslova u petak je ponovo upozorilo građane da im ne savjetuje rizična putovanja u inostranstvo, a sumnja se da je veći broj zaraza na zapadu Slovenije vezan za tzv. britanski soj virusa koji se tamo proširio iz Italije, prenijeli su slovenački mediji,piše Avaz. haber.ba

Previous article“SAMO DA NAĐU TELO, DA MOGU DA JE SAHRANIM” Srceparajuće reči oca devojčice (17) koja je upala u Nišavu!
Next articleCECA OTKRILA SVOJ JELOVNIK -1 NAMIRNICA JOJ POMAŽE DA SE NE GOJI : Ovo je tajna njenog izgleda, evo šta jede svaki dan!