> PUTUJETE LI ZA USKRŠNJE BLAGDANE IZ NJEMAČKE NA ODMOR: Evo u koje zemlje možete putovati, a ne morate u karantenu i pod kojim uvjetima! – Narodnjaci

PUTUJETE LI ZA USKRŠNJE BLAGDANE IZ NJEMAČKE NA ODMOR: Evo u koje zemlje možete putovati, a ne morate u karantenu i pod kojim uvjetima!

PUTUJETE LI ZA USKRŠNJE BLAGDANE IZ NJEMAČKE NA ODMOR: Evo u koje zemlje možete putovati, a ne morate u karantenu i pod kojim uvjetima!

Želite putovati za uskršnje blagdane iz Njemačke u neku drugu državu? Prema informacijama njemačkog RTL-a. svatko tko je već cijepljen protiv koronavirusa ili je provjereno preživio infekciju, u nekim zemljama može ponovno prijeći granicu bez ikakvih uvjeta. To znači bez obveznog testiranja i bez karantene. Iako se o propusnici za cijepljenje putnika još uvijek raspravlja u Europskoj uniji (EU), sljedeće države i putničke destinacije već su stvorile neke uvjete.

Madeira (portugalska regija smještena u Atlanskom oceanu):

Na popularnom otoku za odmor u Atlantiku putnici koji su već potpuno cijepljeni ne moraju podnijeti negativni PCR test. Prema turističkom uredu, potvrda o cijepljenju mora biti na engleskom jeziku i sadržavati važne podatke kao što su ime, datum rođenja, vrsta cjepiva i datum cijepljenja. Test također nije potreban za ljude koji su već imali infekciju korone u posljednjih 90 dana i koji to mogu dokazati liječničkom potvrdom. Svi ostali posjetitelji otoka i dalje moraju predočiti negativni PCR test.

Estonija:

Svatko tko je cijepljen protiv koronavirusa u posljednjih šest mjeseci ili se dokazano oporavio od Covid-19, može ponovno ući bez ograničenja, poput obveznog testa. To je predviđeno važećim propisima o ulazu. U oba slučaja moraju se predočiti medicinski dokazi koji se mogu naći u putnim i sigurnosnim informacijama Ministarstva vanjskih poslova (AA) za Estoniju.

Poljska:

U Njemačkoj susjednoj zemlji ne postoji desetodnevna obveza karantene i testa na koronu za ljude za koje je dokazano da su cijepljeni protiv virusa. Kako bi se inače izbjegla karantena, svim ostalim turistima potreban je negativni PCR test koji ne smije biti stariji od 48 sati, navodi Ministarstvo vanjskih poslova.

Rumunjska:

I u ovoj je zemlji ukinuta obveza testiranja za putnike koji su provjerljivo cijepljeni ili su se oporavili od korone u posljednjih 90 dana. Prema AA-u, druga doza cijepljenja morala je biti primijenjena najmanje 10 dana prije ulaska u Rumunjsku. Ako je osoba preživjela koronavirus, mora proći najmanje 14 dana od rezultata testa do ulaska u zemlju.

Gruzija:

Dozvoljava neograničeni ulazak zrakoplovom ljudima koji su u potpunosti cijepljeni protiv virusa i za to imaju dokaze. Cjepivo koje zahtijeva dvije injekcije zahtijeva obje doze. Svi ostali moraju imati PCR test koji ne smije biti stariji od 72 sata. Prema AA-u, nakon ulaska u zemlju potreban je još jedan test.

Izrael:

Sredozemna zemlja dobro napreduje u cijepljenju, i sukladno tome daje cijepljenim ljudima veću slobodu. Prema informacijama iz AA-a, postoje iznimke od obveze testiranja i karantene prilikom ulaska u zemlju za putnike koji mogu dokazati da su već cijepljeni ili da su već preboljeli Covid-19. Međutim, za sada još uvijek postoji zabrana ulaska za strance. Prema AA-u, iznimke se odnose samo na strane putnike koji mogu dokazati da žive u Izraelu.

Sejšeli:

U otočnoj državi u Indijskom oceanu ne postoji karantena za putnike koji mogu dokazati cjelovito cijepljenje. Cijepljenje mora biti dva tjedna prije, prema savjetima AA za putovanje. Međutim: i dalje se mora podnijeti negativni PCR test ne stariji od 72 sata.

Za sada se Grčka može posjetiti samo s negativnim rezultatom PCR testa. Ali država u ljeto želi omogućiti ulazak testom ili cijepljenjem. Zemlja koja je u velikoj mjeri ovisna o turizmu vrlo je predana EU potvrdi o cijepljenju. – Ljudima koji su cijepljeni mora se omogućiti slobodno putovanje – rekao je prije nekoliko tjedana grčki premijer Kyriakos Mitsotakis. Španjolska, Portugal i Malta izrazili su svoje slaganje sa stavovima Grčke. U Australiji bi mogla postojati obavezna cijepljenja za putnike. Fenix-magazin/MD

scroll to top