> KAZNA AKO NE NOSITE MASKE: Nadležni uputili poseban apel roditeljima i otkrili VAŽNU NOVOST! – Narodnjaci

KAZNA AKO NE NOSITE MASKE: Nadležni uputili poseban apel roditeljima i otkrili VAŽNU NOVOST!

KAZNA AKO NE NOSITE MASKE: Nadležni uputili poseban apel roditeljima i otkrili VAŽNU NOVOST!

Pomoćnik načelnika Komunalne milicije Ranko Šekularac otkrio je s čim se sve suočava komunalna milicija tokom “razbijanja” korona žurki i provera lokala i stanova po Beogradu.

– Posla ima, radimo jednu nepopularnu stvar i nepopularni posao. Broj onih neposlušnih i bahatih koji rade van propisanog radnog vremena i ne poštuju mere Kriznog štaba vezani su sigurno za ovaj broj povećanja novozaraženih – istakao je Šekularac.

On je otkrio kako je protekao vikend komunalne milicije.

– Bilo je preko 400 kontrola, s 24 tima komunalne milicije koji su zatekli opet prekoračenje radnog vremena, a i veliki broj onih koji ne poštuju ni u toku dana koliko ljudi sme da bude u zatvorenom prostoru – rekao je on i dodao:

– Jedna nova stvar jeste da smo u jednom lokalu u Savskoj zatekli više od 150 lica, od kojih je više od 50 odsto bilo maloletno. Ovom prilikom apelujem na roditelje kao na odgovorna lica da utiču na njih i barem oni sa svoje pozicije daju doprinos smanjenju širenja virusa.

Šekularac je istakao kako nisu svi voljni da sarađuju.

– Neki odbijaju da sarađuju. Zatvore se i zaključaju vrata, ali mi imamo mehanizme i načine da se i sa tom situacijom izborimo. Jedinica interventne policije nam je velika podrška – objasnio je on.

Takođe, neće kazna stići samo vlasniku ugostiteljskog lokala u kojem su prekršene mere, već isto čeka i svakog gosta koji se tu zatekne bez maske!

– Svakom gostu ćemo pisati kazne za nenošenje maski, preko 250 lica smo u toku vikenda sankcionisali. Kazna je 5.000 dinara, 2.500 ako se plati u roku od 8 dana – zaključio je Šekularac. srbijadanas.com/TV Prva

scroll to top