Home Magazin Zanimljivosti Držite jaja u vratima frižidera? Evo zašto to nikako nije dobro…

Držite jaja u vratima frižidera? Evo zašto to nikako nije dobro…

59
0

Držite jaja u vratima frižidera? Evo zašto to nikako nije dobro…

Problem sa smještanjem jaja je u tome što mjesto za njih predviđeno u frižideru nije najbolje mjesto na kojem bi ovu namirnicu trebalo čuvati.

Vrlo je važno znati kako dobro organizovati frižider da bi hrana bila dobro očuvana. Frižider nema homogenu temperaturu, stepen hladnoće nije isti na vrhu i u odjeljku za voće i povrće. Najhladnija tačka je polica iznad odjeljka s voćem i povrćem.

Ako frižider dobro radi, temperatura treba da bude od 0 do 2 stepena u donjim policama, 4 stepena u središnjem dijelu, 6 stepeni na vrhu frižidera i 8 stepeni u policama na vratima.

Problem sa smještanjem jaja je u tome što mjesto za njih predviđeno u frižideru nije najbolje mjesto na kojem bi ovu namirnicu trebalo čuvati. Osim što je to područje na kojem je temperatura viša, to je i mjesto najpodložnije promjenama temperature zbog otvaranja i zatvaranja vrata. Na ljusci bi se zbog toga mogao stvoriti štetni kondenzat. Jaja treba ostaviti u njihovoj ambalaži i staviti ih u gornji dio frižidera.

Na policama montiranim na vratima možete držati proizvode kojima treba lagano hlađenje: pića, vino, vodu, pivo, kečap, senf, puter, ali ne i mlijeko. krtice.net/hayat

Previous articleSve se isto pumpaju! Pjevačica oplela po koleginicama: Za svaku sitnicu trče kod plastičnog hirurga…
Next articleKUĆNA POMOĆNICA ISPRIČALA DETALJE, EVO ŠTA SE KRIJE IZA LUKSUZA U DVORCU: Ovako žive Dragana Mirković i Toni Bijelić, iznenadit ćete se…