SI*OVANA ŽENA: Moj si*ovatelj živi u susjedstvu, viđam ga gotovo svaki dan…

Region

SI*OVANA ŽENA: Moj si*ovatelj živi u susjedstvu, viđam ga gotovo svaki dan…

Katrin Schneider teško ikad izlazi iz svoje kuće u gradu Henefu (okrug Rhein-Sieg) u njemačkoj Saveznoj država Sjeverna Rajna-Vestfalija).

Mjesecima živi u noćnoj mori iz koje joj se čini kako nema buđenja. Nakon silovanja, gotovo svakodnevno susreće svog silovatelja jer on živi u kući nasuprot njezine. Počinitelj je već osuđen, ali ulaže žalbe kako bi izbjegao odlazak u zatvor.

– Namjerno izlazi iz automobila, još uvijek mi daje osjećaj da zaslužujem ono što je učinio meni i mojoj obitelji i nema apsolutno ni traga žaljenja – rekla je Katrin Schneider u intervjuu za RTL.

Silovanje se dogodilo jedne subote u rujnu 2019. Bila je na putu kući nakon poslovne zabave u ustanovi za njegu. Pratio ju je njezin radni kolega koji živi u njenom susjedstvu. Činilo joj se kako je s njim sigurnija. No, muškarac zbog kojeg se osjećala sigurnije ju je iznenada napao i silovao iza jednog supermarketa.

Katrin Schneider je pozvala policiju. Silovatelj je istu noć uhićemn u svom domu. Više od godinu dana nakon zločina, regionalni sud u Bonnu osudio ga je u listopadu 2020. na tri godine i deset mjeseci zatvora zbog posebno teškog silovanja.

Ali M. B. i dalje je slobodan. Njegov branitelj je uložio žalbu jer treba provjeriti je li postupak formalno bio u redu. To vjerojatno neće ništa promijeniti na presudi, ali revizija može potrajati godinu dana prije nego što postane pravno obvezujuća.

To je nepodnošljiva situacija za Kathrin Schneider.

– Gledam ga kako nastavlja sa svojim životom”.

Zašto se M. B. ne odseli?

Na pitanje zašto se M.B. ne seli, njegov odvjetnik odgovara: – Optuženi se želio odseliti, ali nije uspio. Kao rezultat presude M.B. je izgubio posao, bilo je teško pronaći nešto drugo.

S druge strane, na upit RTL-a, grad Hennef objavio je kako je muškarcu dao prikladan stan, koji on nije prihvatio. Na to zakonski nije dužan. Preseljenje također ne dolazi u obzir za Katrin Schneider i njezinu obitelj.

– Živimo u svojoj kući i ne želim otići zbog užasnog iskustva – rekla je Katrin. Fenix-magazin/MD