Home Region NAKON SAMO TRI DANA OD PONOVNOG OTVARANJA: Škola zatvorena jer je otac...

NAKON SAMO TRI DANA OD PONOVNOG OTVARANJA: Škola zatvorena jer je otac zarazio kćer južnoafričkom mutacijom koronavirusa!

44
0

NAKON SAMO TRI DANA OD PONOVNOG OTVARANJA: Škola zatvorena jer je otac zarazio kćer južnoafričkom mutacijom koronavirusa!

Osnovna škola u Lieferingu, gradskoj četvrti Salzburga, u Austriji bila je otvorena samo tri dana, a zatim je morala ponovno prestati s radom nakon što je ustanovljeno kako su njihova učenica i njezin otac zaraženi mutacijom koronavirusa južnoafričke varijante.

Osnovna škola Liefering nalazi se blizu granice s Bavarskom. Učenici sad moraju ponovno na “online” nastavu. Mutacija koronavirusa ustanovljena je kod roditelja jedne učenice ikoji se vratio u Austriju iz Tanzanije gdje je bio na otvaraju jednog dječjeg doma.

Prije polaska iz Tanzanije je prošao PCR test koji je bio negativan. Kad je došao kući, otišao je u kućnu karantenu u skladu s propisima. Tamo je, međutim, nesumnjivo zarazio svoju suprugu i kćer.

Kako je htio izići iz karantene petog dana, ponovno je napravio test, ali ovaj put je bio pozitivan. U srijedu je bio poznat nalaz testa koji je otkrio kako je zaražen mutacijom koronavirusa. Nakon toga su i kći i supruga napravile test koji je pokazao kako je i kći zaražena istim virusom.

Budući je u školu krenula već u ponedjeljak, gradska zdravstvena uprava ponovno je zatvorila cijelu školu, 220 djece će svoje nastavnike viđati samo putem video chatova do kraja veljače, a hitna pomoć u školi nije moguća, napisao je ravnatelj škole roditeljima u četvrtak. Fenix-magazin/MD

Previous articleKAD ĆE NJEMAČKA IZ „LOCKDOWNA“ ? Merkel je obećala „svjetlo na kraju tunela“, ali političari se ne mogu složiti oko plana popuštanja mjera!
Next articleKoja je idealna dob za prvi se*s? Odgovor psihologinje mogao bi vas iznenaditi!