Home Magazin Zanimljivosti Spriječite da krompir proklija uz samo jednu voćku!

Spriječite da krompir proklija uz samo jednu voćku!

83
0

Spriječite da krompir proklija uz samo jednu voćku!

Krompir je namirnica koja bi se trebala držati na suvom i tamnom mjestu, poput ostave ili garaže, ali nisu svi u mogućnosti pravilno spremati krompir. Ako se krompir nalazi na svijetlom i vlažnom mjestu, on počinje klijati i brzo gubi svoju čvrstu teksturu i prepoznatljiv okus. Postoji jednostavan način kako ćete to spriječiti, a potrebna vam je samo jedna jabuka, prenosi Lifehacker.

Sve što trebate napraviti je u svoju posudu ili vreću s krompirom dodati jednu jabuku i to na samu sredinu. Jabuka proizvodi i ispušta etilen, prirodni plin koji sprječava nastanak korijena i proklijavanje krompira,pišu Nezavisne

Budući da jabuke takođe uzrokuju prebrzo sazrijevanje voća i povrća, čuvanje jabuka dalje od njih dobro je i za vaše druge proizvode. Krompir pohranjen s jabukom ostaje čvrst i bez klica, čak i nakon osam sedmica, u poređenju s krompirom pohranjenim bez jabuke, oni su “uglavnom mekani, naborani i tužnog izgleda.”

Zato dodajte jabuku i spremite svoj krompir. haber.ba

Previous article(VIDEO) Ispod 900 metara ledene površine Antarktika naučnici pronašli život, gdje ga ne bi trebalo biti!
Next articleHit reakcija Angele Merkel nakon što je shvatila da je zaboravila masku!