NAJGORE JE KAD ZABOLI TOKOM NOĆI: OVO MOŽE POMOĆI KOD ZUBOBOLJE!

Zdravlje

NAJGORE JE KAD ZABOLI TOKOM NOĆI: OVO MOŽE POMOĆI KOD ZUBOBOLJE!

Ako vas je bar jednom bolio zub znate koliko to može da bude naporno. A u tom vremenu do odlaska do zubara možete da pomognete sebi domaćim lijekovima koji bi mogli da smanje bol zuba.

Karanfilić – Karanfilić sadrži ljekovito ulje koje uspješno eliminiše bol. Žvačite ga 2-3 minuta, a zatim isperite usta vodom. Analgetički efekat će trajati oko 3 sata. Također možete da nanesete esencijalno ulje karanfilića na pamučnu krpicu i stavite na bolno mjesto, prenosi “Hayat“.

Bijeli luk – Zgnječite čehno bijelog luka kako bi nastala kaša, stavite ga u tampon od gaze i držite nekoliko minuta blizu problematičnog zuba.

So – Ovo je možda najjednostavniji način, a i so svi imamo u kući. Rastvorite kašiku soli u čaši tople vode i isperite usta.

Ekstrakt vanile – Sve što treba da uradite je da nanesete 3,4 kapi ekstrakta vanile na pamučnu krpicu i nanesite na bolni zub.

Nana – Skuhajte čaj od rifuznog čaja od nane, a zatim isperite usta.

Aktivni ugalj – Tableta uglja se izdrobi u prah i nanese na bolni zub. Sačekajte 3-5 minuta, a zatim temeljno operite zube i isperite usta vodom.

Jod – Stavite 4-5 kapi joda u čašu vode i isperite. haber.ba