Home Region ISTORIJA OVAKVU PORODICU NE PAMTI Tri muškarca i beba!

ISTORIJA OVAKVU PORODICU NE PAMTI Tri muškarca i beba!

65
0

ISTORIJA OVAKVU PORODICU NE PAMTI Tri muškarca i beba!

Trojica muškaraca ušla su u istoriju nakon što im je sud dopustio da svi budu navedeni na rodnom listu djeteta. Ian Jenkins, Alan Mayfield i Jeremy Allen Hodges doniranim su embrijima i uz pomoć surogat majki dobili dvoje djece, kćer Piper i sina Parkera.

Trojac je u pravnu povijest ušao 2017. godine kada im je sudija dopustio da budu na rodnom listu Piper – što je bila velika prekretnica za poliamorne porodice da steknu priznanje u SAD-u.

“Jedan od Jeremyjevih prijatelja ponudio nam je embrije koji su im ostali od stvaranja obitelji putem IVF-a, ali nisu ih mogli koristiti”, rekao je za Huff Post Ian, inače liječnik. “Imali smo mogućnost usvojiti embrije i donijeti odluku o podizanju jedinstvene porodice.”

Njihovo najstarije dijete već je u predškoli i kažu kako ih i drugi roditelji podržavaju i traže da im ispričaju detalje njihove priče. Alan, koji je u vezi s Ianom 17 godina, a s Jeremyjem 8, rekao je za britanski The Morning Show da je najveći izazov bio sa zakonom. “Svađali smo se na sudu – bila je to prilično zanimljiva, napeta scena u sudnici”, kazao je.

“U početku se činilo da nam to neće biti odobreno, pa smo zatražili govor na sudu i izjasnili se o svom stajalištu, a sutkinja se na kraju predomislila i odobrila nam roditeljsko pravo za naše dijete prije nego što se rodilo.”

O njihovoj priči Ian je napisao i knjigu koja je nedavno izašla nazvanu Three Dads and a Baby. krtice.net

Previous articleNAMAZALA SAM ZUBE OVOM SMJESOM I KARIJES JE NESTAO KAO RUKOM ODNEŠEN: Ne morate ići zubaru, ovo je jeftino rješenje!
Next articleNI SLUČAJNO NE BACAJTE LJUSKE JAJA! Ubacite ih u jabukovo sirće, evo šta će se desiti! MILIONI ŽENA OVO DIJELE!