Home Region Procurio snimak hrvatskog carinika koji se nagurava s vozačem kamiona!

Procurio snimak hrvatskog carinika koji se nagurava s vozačem kamiona!

113
0

Procurio snimak hrvatskog carinika koji se nagurava s vozačem kamiona!

Društvenim mrežama kruži snimak na kojem se vidi kako hrvatski carinik pokušava silom ući u kamion pri čemu je došlo do naguravanja s vozačem. Iz Carinske uprave potvrdili su da je riječ o hrvatskom cariniku, no naglašavaju kako se incident nije dogodio na službenom mjestu za provedbu carinskih procedura i nadzora.

Na upit RTL-a stigao je službeni odgovor koji potpisuje Carinska uprava, Ministarstvo finansija Hrvatske. Potvrdili su da je riječ o hrvatskom cariniku, ali još utvrđuju sve okolnosti događaja. No, naglašavaju kako se incident nije dogodio na službenom mjestu za provedbu carinskih procedura i nadzora.

Ovo je odgovor u cijelosti:

“Obavještavamo Vas da je u dosadašnjem toku postupka utvrđen identitet carinskog službenika te lokacija na kojoj se dogodio predmetni slučaj, a koja nije službeno mjesto određeno za provedbu carinskih procedura i carinskog nadzora.

U toku su daljnje istražne radnje koje, između ostaloga, uključuju i pribavljanje informacija od strane stranih državljana koji su sudionici predmetnog događaja, kao i druga službena postupanja usmjerena utvrđivanju svih okolnosti slučaja.” fokus.ba

 

Previous articlePojasnili su i šta šta to tačno znači: Švedska i Danska namjeravaju uvesti “korona-pasoš”
Next articlePočinju sa ukidanjem mjera, od 21. februara uvode “zelenu dozvolu”