GRČKA POTPUNO OKOVANA SNEGOM: Neverovatni prizori kruže društvenim mrežama, mnogi ostali bez struje!

Region

GRČKA POTPUNO OKOVANA SNEGOM: Neverovatni prizori kruže društvenim mrežama, mnogi ostali bez struje!

U zapadnoj Makedoniji i na visokim ili srednje visokim nadmorskim visinama u kontinentalnoj Grčkoj, tokom dana će prevladavati temperature ispod nule, dok će većina ostrva takođe beležiti temperature ispod nula stepeni Celzijusa, javlja grčka agencija ANA.

Hladni front sa obilnim snežnim padavinama i jakim vetrom zahvatio je Grčku i izazvao probleme u severnom i centralnom delu zemlje. Sneg je nakratko pokrio i Akropolj u Atini.

Na severu zemlje sinoć je izmereno minus 15 stepeni Celzijusa, a većina trajekata zaustavljena je zbog jakog vetra, saopštila je obalska straža, prenosi AP. Na severnoj grupi ostrva Sporades nestalo je struje pošto je drveće palo i pokidalo žice, javila je državna televizija.

Auto-put između Atine i Soluna bio je zatvoren na dva mesta severno od glavnog grada zbog leda, navodi saobrahajna policija. Vožnja većinom puteva u centralnom i severnom delu Grčke moguća je samo uz pomoć lanaca, dodaje se u izveštaju. I grčka vojska je pozvana da pomogne u rašćišćavanju puteva i ponovnom uspostavljanju prenosa struje. srbijadanas.com