Djevojka prepješačila deset kilometara kako bi primila vakcinu!

Region

Djevojka prepješačila deset kilometara kako bi primila vakcinu!

Američki grad Seattle ovih je dana pogodila snježna oluja, ali to nije moglo zaustaviti 90-godišnju Fran Goldman da ode na zakazani termin za vakcinaciju protiv Covid-19, iako je morala pješačiti gotovo deset kilometara.

Nakon bezbroj pokušaja da zakaže termin, Fran je konačno uspjela dobiti jedan u nedjelju ujutro, ali dan prije grad je pogodilo jako nevrijeme praćeno obilnim snježnim padavinama. Odustajanje ili pomjeranje termina nije bilo opcija.

Spremila se u tople flis hlače, navukla je košulju kratkih rukava kako bi medicinski radnik mogao bez komplikacija doći do mjesta za vakcinu na gornjem dijelu ruke, a preko toga je navukla flis jaknu i kabanicu, javlja AFP, prenosi N1. Obula je tople čizme za snijeg, uzela štapove za planinarenje i krenula niz snježne ulice.

Nije bilo lako, bilo je jako izazovno – priča Fran. Na zakazani termin stigla je samo s pet minuta kašnjenja, iako je pješke morala preći put od gotovo deset kilometara (šest milja), pišu lokalni mediji.

Njezina kćerka, Ruth Goldman, koja živi u gradu Buffalo, savezna država New York, nije bila iznenađena postupkom svoje majke. Mi smo tip osoba koji voli biti vani – kazala je, dodavši kako je i sama provela dan na jezeru Ontario gdje je bilo izrazito hladno. krtice.net