Home Region Djevojka prepješačila deset kilometara kako bi primila vakcinu!

Djevojka prepješačila deset kilometara kako bi primila vakcinu!

105
0

Djevojka prepješačila deset kilometara kako bi primila vakcinu!

Američki grad Seattle ovih je dana pogodila snježna oluja, ali to nije moglo zaustaviti 90-godišnju Fran Goldman da ode na zakazani termin za vakcinaciju protiv Covid-19, iako je morala pješačiti gotovo deset kilometara.

Nakon bezbroj pokušaja da zakaže termin, Fran je konačno uspjela dobiti jedan u nedjelju ujutro, ali dan prije grad je pogodilo jako nevrijeme praćeno obilnim snježnim padavinama. Odustajanje ili pomjeranje termina nije bilo opcija.

Spremila se u tople flis hlače, navukla je košulju kratkih rukava kako bi medicinski radnik mogao bez komplikacija doći do mjesta za vakcinu na gornjem dijelu ruke, a preko toga je navukla flis jaknu i kabanicu, javlja AFP, prenosi N1. Obula je tople čizme za snijeg, uzela štapove za planinarenje i krenula niz snježne ulice.

Nije bilo lako, bilo je jako izazovno – priča Fran. Na zakazani termin stigla je samo s pet minuta kašnjenja, iako je pješke morala preći put od gotovo deset kilometara (šest milja), pišu lokalni mediji.

Njezina kćerka, Ruth Goldman, koja živi u gradu Buffalo, savezna država New York, nije bila iznenađena postupkom svoje majke. Mi smo tip osoba koji voli biti vani – kazala je, dodavši kako je i sama provela dan na jezeru Ontario gdje je bilo izrazito hladno. krtice.net

Previous articleTRAGEDIJA! Mladi par poginuo pred vjenčanje…
Next articlePorodica Šaulić dobila 200.000 eura odštete za Šabanovu nesreću: Goca kupila sinu auto!