Home Region KO SE SA MERAMA IGRA, TAJ SE I OPEČE! Određen pritvor od...

KO SE SA MERAMA IGRA, TAJ SE I OPEČE! Određen pritvor od 30 dana za organizatore žurke na Tašu!

65
0

KO SE SA MERAMA IGRA, TAJ SE I OPEČE! Određen pritvor od 30 dana za organizatore žurke na Tašu!

Prvi osnovni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana dvojici odgovornih za žurku klubu “Musk machine” na Tašmajdanu u subotu uveče, a na kojoj je zatečeno više od 700 gostiju i pored mera zabrane rada ugostiteljskih objekata posle 20 časova i masovnih okupljanja.

Pritvor je na predlog tužilaštva odredio sudija za prethodni postupak i to direktoru firme G.M i vlasniku L.D. Portparolka suda Bojana Stanković je precizirala da im je pritvor određen da ne bi uticali na svedoke. Za osnivača firme F.A. tužilaštvo nije tražilo pritvor i on je pušten na slobodu.

Sva trojica su juče na saslušanju u tužilaštvu negirala krivicu za organizaciju masovne žurke. U odbranama su naveli da nisu organizovali žurku, da nisu bili prisutni i da ne znaju ko je to uradio.

Oni, inače, nisu bili ranije osuđivani. F.A, kako se veruje nije bio uključen u ovaj nedozvoljeni poduhvat i niko ga ne tereti, te je pušten.

Za G.M, koji je direktor firme, tužilaštvo smatra da je odgovoran i da je morao da zna za žurku, koju je, kako se sumnja, organizovao L.D, koji, inače, preko društvenih mreža poziva i sve organizuje u dogovoru sa direktorom.

Oni se terete za krivično delo “Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije”. Za ovo delo predviđena je novčana ili kazna zatvora do tri godine. Tužilaštvo će sprovesti dokazne radnje i doneti konačnu odluku o ovom slučaju. Očekuje se ispitivanje desetak svedoka, pored drugih dokaza.

Žurku je otkrila Komunalna milicija u saradnji sa Policijskom upravom za grad Beograd i PS Palilula u subotu posle 22 sata, vršeći kontrolu o poštovanju mera ugostiteljskih objekata. Ovaj klub je, prema pisanju medija, pre pandemije Covida 19 bio “gej klub”, ali u poslednje vreme ga posećuju svi zainteresovani. srbijadanas.com/tanjug

Previous articleMARIJA KULIĆ HITNO HOSPITALIZOVANA! Po prijemu u BOLNICU stanje joj se NAGLO POGORŠALO!
Next articleUŽAS U SUBOTICI: Čopor pasa napao ženu, oborili je na zemlju i počeli da je grizu, ona sve vreme bila svesna!