Home Magazin Zanimljivosti VAŽNO JE U KOJOJ GODINI RODITE: Ako rađate u ovim godinama, dijete...

VAŽNO JE U KOJOJ GODINI RODITE: Ako rađate u ovim godinama, dijete će vam biti JAKO INTELIGENTNO! ISTRAŽIVANJE POKAZALO!

197
0

VAŽNO JE U KOJOJ GODINI RODITE: Ako rađate u ovim godinama, dijete će vam biti JAKO INTELIGENTNO! ISTRAŽIVANJE POKAZALO!

Da li znate zbog čega je bitno u kojim godinama rađate djecu? Djeca koja su rođena u ovom dobu su najinteligentnija.

U jednom od univerziteta u Londonu sprovedeno je istraživanje gdje su naučnici postavili sami sebi pitanje: “Kada žena treba da postane majka”. Pitali su se koja je idealna dob neke osobe ukojoj možete postati majka i kako to utječe na zdravlje i um djece.

Istraživanje je trajalo nekloko godina, a glavna tema im je bila zdravlje i intelekt djeteta, a napokon su uspjeli da pronađu odgovor. Zlatne godine su zapravo tridesete, a žene koje rađaju djece u četvrtoj deceniji života definitivno rode najinteligentniju djecu.

Kognitivni testovi pokazali su da djeca koje su majke rodile u svojim 30-tim bez ikakve sumnje znatno inteligentnija od ostale djece. Ako se pitate zbog čega je to tako, žene sa više obrazovanja imaju veće šanse da stabilizuju svoju vezu sa djecom.

Samim time stvaraju jaku psihološku strukturu djeteta. novi.ba

Previous article(VIDEO) NOVI SNIMAK SA KORONA ŽURKE: Sloba peva pesmu Dina Merlina za 600 ljudi, a kad je upala policija, pevač sleteo sa BINE!
Next articleStavite ovo pored ULAZNIH VRATA I PRIVUCITE NOVAC U KUĆU: Svi prave grešku, a evo kako da dom postane MAGNET ZA PARE!