Home Region SVEŠTENIK U BEOGRADU KRSTIO ZECA! Nesvakidašnja scena na Voždovcu – krznena životinja...

SVEŠTENIK U BEOGRADU KRSTIO ZECA! Nesvakidašnja scena na Voždovcu – krznena životinja dobila neočekivano ime…

66
0

SVEŠTENIK U BEOGRADU KRSTIO ZECA! Nesvakidašnja scena na Voždovcu – krznena životinja dobila neočekivano ime…

Jedan sveštenik došao je u dom porodice sa Voždovca da sveti vodicu pred slavu, a kada je od ukućana čuo da njihov ljubimac – zec nema ime, rešio je da ga krsti! Ovu nesvakidašnju scenu opisala je dvadesetčetvorogodišnja devojka, vlasnica krznenog stvorenja.

– Kao i svake godine pop nam je dolazio nekoliko dana pre naše slave da nam sveti vodicu, i čitava procedura je izgledala uobičajeno. Međutim, te godine u svojstvu naših ukućana se prvi put našao i naš zec kome sam prethodno dala špansko ime Pako. Ime je mnogima bilo neobično, i tek posle nekog vremena sam shvatila da mu i “ne leži”, a isto mišljenje su imali i moji roditelji koji su predlagali tradicionalnije varijante poput – Dule, Duško – kaže sagovornica.

– Pop je, nakon našeg odgovora da zec nema ime, izjavio kako to ne sme da dopusti govoreći da ga je on sve vreme pažljivo slušao i da je “to jedan dobar zec”. Nakon toga, prišao mu je i strukom bosiljka prešao preko glave i izgovorio – Nek’ se zove Oskar! Bili smo šokirani, što zbog toga što je pop praktično krstio našeg zeca, a takođe i zbog imena koje je sve osim pravoslavno – završava Voždovčanka svoju ispovest.

Izgleda da se u ovom neobičnom slučaju izreka: “Dokon pop i jariće krsti” – doslovno obistinila, samo je u pitanju druga životinja. srbijadanas.com/objektiv

Previous articleRazrešena misteriozna smrt mladića na auto-putu: Hteo je da skrati put, pa ga pregazili i pobegli!
Next articleProsipate li ULJE POSLIJE PRŽENJA U ODVOD? Pravite veliku grešku, evo šta biste trebali uraditi s njim!