Home Region Sladić najavio kraj ledenog talasa, od 17. februara period natprosječne toplote!

Sladić najavio kraj ledenog talasa, od 17. februara period natprosječne toplote!

67
0
21.01.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Nakon nekoliko tjedana opasnog zagadjenja i jako nezdravog zraka, napokon je doslo do proljepsanja vremena i manjih vrijednosti negativnih cestica u zraku. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Sladić najavio kraj ledenog talasa, od 17. februara period natprosječne toplote!

Od sutra slijedi postepeno popuštanje hladnoće, a hladni val završava jer dolazi do promjene visinskog strujanja sa sjevernog i sjeveroistočnog na zapadna i jugozapadna, najavio je meteorolog Face TV Nedim Sladić.

Od 17. februara ponovo period natprosječne toplote. Malo kiše može pasti u srijedu krajem dana. Generalno, trenutni izračuni ne podržavaju veće padavine pa je pred nama većinom suh period.

Toplije vrijeme od višegodišnjeg prosjeka 1981-2010 po ensemble/skupovnoj prognozi modela GFS trenutno je vidljivo do početka marta. Podsjetimo, zbog najavljenih ekstremno niskih temperatura za većinu teritorije Bosne i Hercegovine upaljen je žuti meteoalarm.

To se odnosi za područja gradova Sarajevo, Mostar, Trebinje, Livno, Bihać, Banjaluku i Prijedor. Federalni hidrometeorološki zavod na svojoj stranici navodi da će temperature biti ekstremno niske, do -9 stepeni Celzijusovih.

Za područja Višegrada i Foče na snazi je narandžasti meteoalarm, također zbog niskih temperatura. U ovom dijelu BiH će ići do -15 stepeni. fokus.ba

 

Previous articleDUPLO SLAVLJE KOD ANE I MRKE, oglasila se pjevačica: ČESTITKE STIŽU SA SVIH STRANA!
Next articleNjemačka bi mogla ublažiti mjere, ali po “stepenastom planu”, evo šta to znači!