Home Region NJEMAČKA: Nakon “ledenog doba”, dolazi kiša, a onda porast temperatura za čak...

NJEMAČKA: Nakon “ledenog doba”, dolazi kiša, a onda porast temperatura za čak 20 stupnjeva!

76
0

NJEMAČKA: Nakon “ledenog doba”, dolazi kiša, a onda porast temperatura za čak 20 stupnjeva!

Danima je u Njemačkoj bilo “ledeno doba”. U cijeloj je zemlji bilo hladno, posebno noću temperature su padale na minus 20 stupnjeva. Ali koliko će trajati hladna fronta? Kako objašnjava meteorolog Dominik Jung s wetter.net, nova vremenska fronta dolazi u Njemačku već u ponedjeljak ujutro. Tada sa zapada u središte zemlje dolazi “ledena kiša”.

Slično vrijeme očekuje se u Münchenu i okolici, iako se nadolazeća kiša koja se smrzava tu ne očekuje do utorka. Ta je pojava posebno opasna za vozače jer se ceste tada pretvaraju u prava klizališta.

Ledena hladnoća ostaje u metropoli Isar jednu noć, ali početkom tjedna temperature će brzo rasti. Prema prognozama web stranice wetter.com, temperature tijekom noći više neće padati ispod nule. Ali posebno tijekom dana u Münchenu se očekuju gotovo proljetne vrijednosti.

Za sljedeći četvrtak, 18. veljače, trenutačno se očekuje do 13 stupnjeva. To bi bio porast i do 20 stupnjeva u odnosu na prethodni tjedan – ako uzmete u obzir vrijednosti od minus osam stupnjeva u Münchenu i oko njega tijekom dana.

Kako stručnjak Jung dalje objašnjava, u cijeloj Njemačkoj očekuju se znatno blaže temperature za nadolazeći vikend. Pogotovo na jugozapadu, s prognozom od 15 stupnjeva. Fenix-magazin/IM

Previous articleDonald Trump se može ponovo kandidovati za predsjednika SAD-a!
Next articleBRUTALNI NAPAD U MÜNCHENU: Petnaestogodišnjakinja nožem napala 14-godišnju djevojčicu , u zločinu sudjelovale i četiri druge tinejdžerice!