Home Region Donald Trump se može ponovo kandidovati za predsjednika SAD-a!

Donald Trump se može ponovo kandidovati za predsjednika SAD-a!

77
0
(FILES) In this file photo taken on September 11, 2020 US President Donald Trump and First Lady Melania Trump return to the White House in Washington, DC. - US President Donald Trump said on October 1, 2020 evening that he and the First Lady will quarantine as they await results from a test for Covid-19 after close advisor Hope Hicks tested positive for the disease. (Photo by ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP)

Donald Trump se može ponovo kandidovati za predsjednika SAD-a!

Američki Senat odlučio je da bivši predsjednik Donald Trump nije kriv za poticanje pobune, odnosno za upad nasilnih prosvjednika u zgradu kongresa 6. januara.

Za njegovo oslobađanje glasovala su 43 senatora, dok je 57 njih, uključujući sedam republikanaca, glasovalo da ga se proglasi krivim. Za proglašenje Trumpa krivim trebala je dvotrećinska većina u Senatu, što očito nije bilo realno očekivati imajući u vidu da je odnos snaga između demokrata i republikanaca u ovom zakonodavnom tijelu skoro izjednačen.

Ovakva odluka znači da se Trump, teorijski, može ponovno kandidirati za predsjednika SAD-a i nastaviti političku karijeru.

Odmah nakon objave rezultata glasovanja Trumpov ured objavio je izjavu za javnost, ocjenjujući da je ovo bila još jedna faza u “lovu na vještice”. Ujedno je najavio i nastavak svoje političke borbe.

-Naš povijesni, patriotski i lijepi pokret da ponovno učinimo Ameriku velikom tek je započeo. U mjesecima koji predstoje imam puno toga za podijeliti s vama i radujem se nastavku našeg nevjerovatnog zajedničkog putovanja, kako bismo učinili Ameriku velikom za sve naše ljude, poručio je Trump u saopćenju. fokus.ba/fena

Previous articleNjemačka pooštrava graničnu kontrolu, dvije zemlje posebno “na tapetu”
Next articleNJEMAČKA: Nakon “ledenog doba”, dolazi kiša, a onda porast temperatura za čak 20 stupnjeva!