Home Magazin Zanimljivosti AKO OVO PRIMJETITE NA BRAVI, ZNAJTE DA PLANIRAJU DA VAS OPLJAČKAJU: Lopovi...

AKO OVO PRIMJETITE NA BRAVI, ZNAJTE DA PLANIRAJU DA VAS OPLJAČKAJU: Lopovi sada imaju novu foru za “tipovanje”

87
0

AKO OVO PRIMJETITE NA BRAVI, ZNAJTE DA PLANIRAJU DA VAS OPLJAČKAJU: Lopovi sada imaju novu foru za “tipovanje”

Bravari su objasnili da postoje neki znaci koji su sigurni pokazatelji da je vaš dom “tipovan” od strane provalnika. Kako su istakli, baš zbog ove složene epidemiološke situacije, kriminalci su sada mnogo obazriviji i neupadljiviji nego ranije.

Izi Šulman, direktorka kompanije “Keys 4 U”, otkrila je najnovije “trendove” kad je riječ o provalama i na koji način možete da zaštitite svoj dom i porodicu. Kako kaže, provalnici koriste novi trik za ulazak u domove, a pozvala je sve da posebno obrate pažnju i dobro pogledaju ključaonice prije ulaska u kuću.

Šulmanova kaže da je selotejp zalijepljen preko ključaonice pouzdan znak da neko pokušava da obije bravu vašeg stana. Kako to funkcioniše?

Provalnik prelijepi preko ključaonice selotejp. Ukoliko stan nije napušten, stanar će kad bude zaključavao ili otključavao bravu morati da ga skine. Tako će kriminalac sutradan, kada bude došao da vidi u kom je stanju brava, znati da li neko boravi u objektu koji “tipuje”. Ako je selotejp ostao, znači da je nenasesljen i samim tim pogodan za obijanje. novi.ba

Previous articlePARAZIT KOJI NAM PRENOSE MAČKE IZAZIVA RAK MOZGA KOD LJUDI? Naučnici misle da su pronašli STRAŠNU VEZU!
Next articleBABA VANGA JE ČVRSTO VJEROVALA DA OVO DONOSI SREĆU: AKO ŽELIŠ DA IMAŠ NOVAC, EVO ŠTA DA RADIŠ!