Home Zdravlje SAVJET NARODNOG LJEKARA PROMIJENIT ĆE VAM ŽIVOT: Vitaminska bomba za zdravo srce...

SAVJET NARODNOG LJEKARA PROMIJENIT ĆE VAM ŽIVOT: Vitaminska bomba za zdravo srce i jak imunitet!

61
0

SAVJET NARODNOG LJEKARA PROMIJENIT ĆE VAM ŽIVOT: Vitaminska bomba za zdravo srce i jak imunitet!

Ova mješavina nadoknađuje deficit vitamina posebno u sezoni gripe i prehlade. Izuzetno je dobra za jačanje kardiovaskularnog sistema i za jačenje imuniteta. Ruski akademik Amosov podijelio je recept za pravu vitamanisko – mineralnu bombu. Akademik Amosov je preporučivao postoperativnim pacijentima ovu zdravu mješavinu za brz oporavak organizma

Izuzetno je korisna i za zdrave ljude. Pasta nadoknađuje deficit vitamina, posebno u zimskom periodu, sezoni gripa i prehlada. Ova mješavina je izuzetno dobra za jačanje kardiovaskularnog sistema i za jačanje imuniteta.

Sastojci:

– po 200 grama suhog grožđa, suhih kajsija, suhih smokava, oraha, meda i jedan limun sa korom.

Priprema:
Sve sastojke sameljite na mašini za mljevenje mesa (ili sitno isjeckajte), dodajte med, promiješajte i preručite u tegle. Čuvajte u frižideru. Uzimajte po 1 supenu kašiku, dva puta dnevno. Ujutro na prazan stomak, i uvečer prije spavanja, uz šolju tople vode ili mlijeka. Za djecu (ne mlađu od 3-4 godine) – po 1 kafenu kašiku, na isti način.

Prije pripreme ove mješavine: Većina voća se prije sušenja tretira određenim hemikalijama zbog dugotrajnosti.

Obavezno ih dobro operite prije konzumiranja. Po pravilu, suho voće treba potopiti u sud sa prokuhanom i ohlađenom vodom preko noći. Ujutro, vodu prosuti, a voće ponovo isprati pod jakim mlazom vode i ostaviti ga da se osuši. (novi.ba)

Previous articleSuprug mlade majke koja se ubila: Odoh i ja za njom, ako ne otkrijem šta se desilo…
Next articleOBJAVILA FOTOGRAFIJU SUPRUGA I ŠOKIRALA EKIPU: ‘Ovako on izgleda nakon što cijeli dan radi na -57 stupnjeva’