Home Region KORONA NE STAJE: Bolnice se opet pune, pristižu i oboleli sa KOPAONIKA!

KORONA NE STAJE: Bolnice se opet pune, pristižu i oboleli sa KOPAONIKA!

71
0

KORONA NE STAJE: Bolnice se opet pune, pristižu i oboleli sa KOPAONIKA!

Komandant kovid bolnice Karaburma dr Ivo Udovičić izjavio da je epidemija virusa korona daleko od kontrole i da je povećan broj pacijenata inficiranih virusom. Prema njegovim rečima takva situacija je posledica opuštanja ljudi zbog započete vakcinacije, a ono što zabrinjava je što se bolnice ponovo pune. Udovičić je za Dnevnik RTS rekao da je ta bolnica puna već dve, tri nedelje i da dosta pacijenata zahteva intenzivnu negu.

“Možda ćemo morati da obustavimo zatvaranje bolnica”, rekao je Udovičić.

Naveo je da su trenutno u kovid bolnici Karaburma hospitalizovana 82 pacijenta s teškom upalom pluća, od kojih je njih sedam na respiratoru i životno su ugroženi.

Dosta pacijenata napušta bolnicu s teškim oštećenjem pluća i teškim promenama na plućama koje zahtevaju višemesečnu rehabilitaciju i pitanje je da li će se oporaviti”, rekao je Udovičić.

Što se tiče starosne strukture obolelih ima pacijenata s 20, 30 godina, ali i starijih. Većinom su to radno sposobni ljudi. Među njima ima i nepokretnih pacijenata koje je neko drugi zarazio, kao i pacijenata koji su došli s Kopaonika, kazao je on.

“Moramo biti oprezni, moramo voditi računa gde se krećemo i kako se ponašamo”, upozorio je Udovičić. (Espreso / Beta)

 

Previous articleZAŠTO RODITELJI U SKANDINAVSKIM ZEMLJAMA OSTAVLJAJU DJECU DA SPAVAJU NA HLADNOĆI?
Next articleU još jednoj zemlji regiona potvrđeni prvi slučajevi britanskog soja koronavirusa!