Home Region SZO HITNO OBJAVIO VEST KOJU SU SVI ČEKALI: Malo verovatno da je...

SZO HITNO OBJAVIO VEST KOJU SU SVI ČEKALI: Malo verovatno da je virus iz laboratorije u Vuhanu!

54
0

SZO HITNO OBJAVIO VEST KOJU SU SVI ČEKALI: Malo verovatno da je virus iz laboratorije u Vuhanu!

“Ekstremno je mala verovatnoća” da je koronavirus potekao iz laboratorije u Vuhanu, kako se spekuliše otkako je pandemija počela, prema mišljenju Svetske zdravstvene organizacije koja je poslala tim naučnika u Kinu kako bi istražili poreklo virsua.

Tim istraživača smatra da je najverovatniji uzrok epidemije koronavirusa prelazak virusa sa životinje na čoveka, prenosi Skaj njuz.

To znači da se buduće istrage neće fokusirati na incident u laboratoriji kao mogući izvor zaraze, uprkos svim spekulacijama o tome da je virus “pobegao” naučnicima.

Međunarodni tim istraživača iz SZO u saradnji sa ekspertima iz Kine radi na otkrivanju uzroka pandemije, a ovaj naučni tim posetio je ključne lokacije u Vuhanu, gradu u kojem su registrovani prvi slučajevi koronavirusa.

Oni su u Vuhanu razgovarali sa pacijentima, lekarima i kineskim naučnicima.

Dosad prikupljeni dokazi ukazuju na to da je virus verovatno prešao sa životinja na ljude, ali je tim SZO saopštio na konferenciji za novinare da još uvek nije izvesno o kojim se životinjama radi.

Postoji mogućnost i da se virus prenosio putem zamrznute hrane.

Naučnici su utvrdili i da postoji verovatnića da je virus cirkulisao oblastima oko Vuhana i pre nego što su registrovani prvi slučajevi. Ipak, nema dokaza o “velikim epidemijama” koronavirusa pre zvaničnog proglašenja epidemije u Kini. (Espreso/Nov s)

Previous articleMERKELOVA U PANICI, POSTOJI RIZIK OD BROJNIH MUTACIJA KORONE: Nemačka verovatno zaključana do MARTA!
Next articleSZO: Još nije identifikovana životinja od koje je potekao korona virus!