Home Region BRITANSKI SOJ koronavirusa otkriven u Bosni i Hercegovini!!

BRITANSKI SOJ koronavirusa otkriven u Bosni i Hercegovini!!

67
0

BRITANSKI SOJ koronavirusa otkriven u Bosni i Hercegovini!

Britanskim sojem koronavirusa bio je zaražen jedan strani državljanin koji je turistički boravio u Sarajevu. On se vodio kao asimptomatski slučaj, ali ipak je PCR test na koronavirus potvrdio prisustvo virusa.

Nakon pozitivnog nalaza urađeno je sekvencioniranje virusa na Veterinarskom fakultetu u Sarajevu gdje je ustanovljen soj koji do sada nije bio registrovan na tlu BiH.

Prof. dr Teufik Goletić sa Veterinarskog fakulteta potvrdio je ovu informaciju. On je istakao da na svu sreću nema nove mutacije, koja nažalost izaziva slabiji učinak vakcina.

Inače, mutacija koronavirusa čiji je koren u Velikoj Britaniji je, prema rečima šefa nemačkog Instituta Robert Koh Lotara Vilera, opasnija za ljude jer prouzrokuje mnogo veće komplikacije tokom razvoja same bolesti. (Espreso/Klix)

Previous articleNeki mu se i smiju: 12-godišnjak se sam brine o farmi s više od 100 životinja. Poslije škole baca torbu i radi u štali!
Next articleKAKAV SKANDAL! MATORA OTKRILA S KOJOM SRPSKOM STARLETOM JE IMALA ODNOSE: Svaki put kada se vide krenu strasti!