Home Region 7-GODIŠNJAK NA MAMINOM MOBITELU POTROŠIO VIŠE OD 5 HILJADA KM!

7-GODIŠNJAK NA MAMINOM MOBITELU POTROŠIO VIŠE OD 5 HILJADA KM!

68
0

7-GODIŠNJAK NA MAMINOM MOBITELU POTROŠIO VIŠE OD 5 HILJADA KM!

Jedan je sedmogodišnjak svojoj majci priredio neugodno iznenađenje nakon što mu je dopustila da se “poigra” s njezinim mobitelom. Mladi je Nijemac u kratkome vremenu uspio potrošiti 2753.91 euro (više od 5.000 KM) na kupnju igrica preko aplikacija, stoji u objavi Centra za savjetovanje potrošača u državi Donjoj Saskoj u povodu obilježavanja Dana sigurnijeg interneta.

Dječak je dobio majčino dopuštenje da pristupi internetskim igrama preko njezinog pametnog telefona. Majka mu je dala i pristup voucheru s manjom svotom kredita za potrošnju. No pritom je zaboravila da je uz isti račun dostupna i njezina kreditna kartica. U izjavi Centra stoji da je njezin sin, potrošivši dopuštenu svotu novca, nastavio igrati svoje omiljene igrice ​​u tajnosti.

Kathrin Koerber, pravna stručnjakinja u ovoj državnoj instituciji za zaštitu potrošača, pojasnila je da njemački zakon djeci dopušta internetsku kupnju bez dopuštenja roditelja, ali u granicama njihova džeparca, pa se u sličnim slučajevima “nabijeni” račun može osporiti.

Na temelju tog zakona i nakon pisma koje je Koerber poslala firmi u majčino ime, otpisan je veći dio golemog računa ili 2654.31 euro.

Njemačka pravna stručnjakinja kaže kako je zamijetila da su mnogi roditelji tokom zatvaranja dopuštali djeci da igraju razne igrice na pametnim telefonima, nastojeći ih nečim okupirati u vrijeme kada nisu išli u školu i nisu se smjeli igrati s vršnjacima. Upozorila je ljude da provjere svoje postavke prije nego što to učine.

Svake godine, drugoga dana u drugoj sedmici februara, a ove godine pada u utorak, obilježava se Dan sigurnijeg interneta, jedan od najvažnijih dana u kalendaru informacijske sigurnosti.

Svrha toga događaja je podizanje svijesti o sigurnosnim problemima na internetu, odnosno o pitanjima poput internetskog zlostavljanja, korištenja društvenih mreža i digitalnog identiteta. hayat.ba

Previous articleOVO JE NAJPRLJAVIJI PREDMET KOJI SVI KORISTIMO, A RIJETKO GA ČISTIMO: MOŽETE OZBILJNO DA SE RAZBOLITE!
Next articleNeki mu se i smiju: 12-godišnjak se sam brine o farmi s više od 100 životinja. Poslije škole baca torbu i radi u štali!