Home Region SZO STRUČNJACI OTIŠLI U VUHAN: Pronađeni su dokazi o poreklu virusa!

SZO STRUČNJACI OTIŠLI U VUHAN: Pronađeni su dokazi o poreklu virusa!

84
0

SZO STRUČNJACI OTIŠLI U VUHAN: Pronađeni su dokazi o poreklu virusa!

Tim stručnjaka Svetske zdravstvene organizacije dobio je neograničen pristup informacijama u istraživanju porekla pandemije korona virusa u Vuhanu i pronašao je dokaze o poreklu novog soja korone. Ekipa koja pokušava da sazna šta je izazvalo novi soj korone saopštiće tokom naredne nedelje saopštiće rezultate istraživanja, piše “Miror”, a prenosi Blic.

Britanski zoolog Petar Daszak rekao je za “Si-en-en” da je njegov tim naučnika predao spisak mesta koje treba posetiti i ljudi sa kojima treba razgovarati, a da se kineske vlasti nisu protivile tome.

Dodao je da su pronađeni dokazi o poreklu virusa i da se oni “sastavljaju”. Analiziraju se dokazi o životinjama, o tome šta se prodavalo na pijaci, tumači se poreklo robe i vrste životinja.

“Ovo je dobar saradnički naučni pristup razumevanju porekla virusa”, izjavio je dok je na pitanje da li je virus napravljen u laboratoriji Instituta za virusologiju u Vuhanu odgovorio: “Za to uopšte nema dokaza, ali to je nešto o čemu smo razgovarali sa ljudima u laboratoriji u Vuhanu“.

Napomenuo je da su dobili informativne i iskrene odgovore i da za teorije zavere o nastanku virusa u laboratoriji koja je dobro dizajnirana i dobro vođena, nema osnova.

Naučnici SZO trude se da otvoreno razmišljaju, prenosi “Miror”. Područja koja istražuju su i prvi slučajevi zaraze, veze sa životinjama i teorija da je virus donet u Kinu na ambalaži uvozne smrznute hrane. Istaknuto je da imaju pristup svim sajtovima.

Dejvid Nabaro iz SZO poručio je da se radi o pravom detektivskom poslu koji će potrajati. Zanimljivo je da je on rekao da se ne može isključiti teorija da je virus “pobegao” iz laboratorije u Vuhanu, u smislu da su “sve opcije otvorene i da će se sve istražiti”. (Espreso/Objektiv)

Previous articleSnežana Đurišić svojim izgledom iz mladosti očarala javnost. Mnogi nisu mogli da je prepoznaju. Javnost ostala u čudu kada je ovo vidjela (FOTO)
Next articleDobio kredit,a onda ga nije vraćao. Kada čujete ovu priču,neće Vam biti dobro. Zar je i ovo moguće? (FOTO)