Home Region STRAŠNA NESREĆA: NAJMANJE 15 MRTVIH I VIŠE OD 160 NESTALIH U VELIKOM...

STRAŠNA NESREĆA: NAJMANJE 15 MRTVIH I VIŠE OD 160 NESTALIH U VELIKOM ODRONU LEDENJAKA U INDIJI!

81
0

STRAŠNA NESREĆA: NAJMANJE 15 MRTVIH I VIŠE OD 160 NESTALIH U VELIKOM ODRONU LEDENJAKA U INDIJI!

Najmanje 15 ljudi je poginulo, a više od 160 se vode kao nestali na sjeveru Indije nakon odrona ledenjaka na Himalaji koji je pao u rijeku prouzročivši nagli porast vodostaja. Incident se dogodio u nedjelju ujutro u okrugu Chamoli u Uttarakhandu na Himalaji, oko 2000 metara iznad razine mora.

Golema vodena masa koja je nosila komade ledenjaka oštetila je dvije hidroelektrane i pet mostova u riječnom sustavu Alaknande i odnijela je ceste, prisilivši vlasti da evakuiraju sela u toj regiji.

U spasilačkoj operaciji koja je nastavljena tijekom noći pronađeno je 15 tijela, priopćila je policija. Vjeruje se da je većina poginulih i nestalih radila u hidroelektranama. Nakon nesreće 202 osobe su nestale, ali je dosad spašeno 25, rekao je u ponedjeljak novinarima šef državne policije Ashok Kumar. Dodao je da se nastavljaju napori za spašavanje 30 radnika zarobljenih u tunelu hidoelektrane.

“Od jutros smo intenzivirali operaciju potrage za tih 30 radnika. Spasili smo 12 radnika iz drugog tunela u nedjelju”, rekao je glasnogovornik indijsko-tibetanske pogranične policije Vivek Pandey dodavši da težak teren, niska temperatura i blato otežavaju spasilačke napore.

Još se ne zna što je prouzročilo odron ledenjaka u Uttarakhandu, no otprije se zna da je ta država u zapadnom području Himalaja sklona nenadanim poplavama i klizištima. U lipnju 2013., kada su najobilnije monsunske kiše u zadnjih nekoliko desetljeća u tom području prouzročile velike poplave, smrtno je stradalo oko 6000 ljudi. novi.ba

Previous article“Iznajmili smo kuću, a onda od stanodavca dobili SPISAK 8 BIZARNIH PRAVILA”: Cijeli Internet je ZAPREPAŠTEN ovim kućnim redom! Šta vi kažete – ima li smisla?
Next articleKURJE OKO NESTAJE PREKO NOĆI, STAVITE OVU BILJKU NA NJEGA: Ujutro nećete vjerovati svojim očima, JEDNOSTAVAN RECEPT!