Home Region VUČIĆ ODGOVORIO BIDENU: “Imao bih mnogo šta da odgovorim, ALI TO BI...

VUČIĆ ODGOVORIO BIDENU: “Imao bih mnogo šta da odgovorim, ALI TO BI NAS KOŠTALO! OD PRIZNANJA NEMA NIŠTA”

81
0

VUČIĆ ODGOVORIO BIDENU: “Imao bih mnogo šta da odgovorim, ALI TO BI NAS KOŠTALO! OD PRIZNANJA NEMA NIŠTA”

Predsjednik SAD Joe Biden uputio je pismo-čestitku predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom Dana državnosti Srbije, 15. februara, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srbije.

-U ime američkog naroda, upućujem iskrene čestitke Vama i Vašim sugrađanima povodom Dana državnosti Srbije 15. februara, kaže se u čestitki.

Biden je istakao da, imajući u vidu 140 godina partnerstva dvije zemlje, SAD ostaju trajno posvećene unaprijeđenju ekonomske saradnje, regionalne stabilnosti i demokratskih vrijednosti.

-I dalje ostajemo nepokolebljivi u podršci cilju Srbije u pogledu evropskih integracija i pružamo vam podsticaj da i dalje preduzimate teške korake ka postizanju tog cilja, uključujući uvođenje neophodnih reformi, naveo je predsjednik SAD.

On je posebno istakao podršku SAD postizanju “sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji s Kosovom, koji je fokusiran na međusobno priznanje”.

-Snaga naših odnosa temelji se na dubokoj historiji veza između naših naroda koji su ratovali kao saveznici u oba svjetska rata i mi izuzetno cijenimo veliki doprinos koji su Srbi dali američkom društvu u mnogim oblastima. Također cijenimo našu blisku saradnju u borbi protiv pandemije Covid-19, dok se zajedno suočavamo sa ovim globalnim izazovom bez presedana, naveo je Biden, prenose srbijanski mediji.

Vučić je odgovorio na Bajdenovu čestitku i poziv na međusobno priznanje Srbije i Kosova.

– Hvala mu za čestitku. Znamo da je to nova politika SAD. Jednom sam im već rekao u lice da od priznanja nema ništa. Ne postoji nijedan pravni akt, ni međunarodni, niti bilo kakav koji podrazumeva međusobno priznanje. Nismo tu da ispunjavamo ni američke, ni albanske želje. Imao bih mnogo šta da odgovorim, ali to ne bi donijelo sreću našoj državi. Moramo se suzdržati i biti odgovorni – rekao je Vučić. novi.ba

Previous articleStavite ovo ispred kuće i SAČUVAJTE PORODICU OD NESREĆE: Morate imati ovaj predmet, FENG ŠUI SAVJETUJE (FOTO)
Next articleKARLEUŠA U ZVEZDAMA GRANDA PROZVALA DARU BUBAMARU: Poručila da nije neka pjevačica, a TEK ŠTA JE REKLA POSLIJE TOGA!