Home Region STRUČNJACI OBJASNILI POJAVU KOVID RUKE: Otkrili su o čemu se radi, sve...

STRUČNJACI OBJASNILI POJAVU KOVID RUKE: Otkrili su o čemu se radi, sve je više takvih SLUČAJEVA!

55
0

STRUČNJACI OBJASNILI POJAVU KOVID RUKE: Otkrili su o čemu se radi, sve je više takvih SLUČAJEVA!

Slučajevi takozvane “kovid ruke” se pojavljuju sve više i više, pošto se kod pojedinih vakcinisanih ljudi javlja crvenilo i otok na ruci, danima nakon primanja doze protiv korona virusa. Američko udruženje dermatologa je otvorilo registar za zdravstvene radnike kako bi razumeli “dermatološke manifestacije” kovida, saopšteno je iz udruženja.

Doktorka Elizabet Haušmend, dermatolog iz Teksasa, rekla je za lokalnu novinsku televiziju KXAS da otok i crvenilo mogu da traju nekoliko dana nakon uboda, što znači da se javlja imuni odgovor, preneo je Njujork post.

“Nije prijatno, ali vas zbog ovoga ne bih zaustavila da dobijete vakcinu”, rekla je ona.

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) je na sajtu objavio da su česte nuspojave bol i otok na mestu uboda, a neki dobijaju temperaturu, jezu, slabost ili glavobolju. CDC savetuje da se stavi čista, hladna krpa na mestu uboda i preporučuje da se vežba tom rukom, kako bi se smanjila neprijatnost.

Oni koji dožive povećanje crvenila na mestu uboda 24 sata nakon vakcinacije, koji ne prolaze danima, bi trebalo da razgovaraju sa svojim lekarima, dodaje CDC. (Espreso/Tanjug)

Previous articleČovjeku oduzeo život,pa sam pozvao policiju. Cijeli region bez komentara nakon ovakvog događaja (FOTO)
Next articleTREĆINA UMRLIH OD KORONE JE IMALA DIJABETES: Oni su NAJRIZIČNIJA KATEGORIJA, infekcija često izaziva KOMPLIKACIJE!