Home Region MAMA UPOZNALA BEBU KOJU JE RODILA DOK JE BILA U KOMI UZROKOVANOJ...

MAMA UPOZNALA BEBU KOJU JE RODILA DOK JE BILA U KOMI UZROKOVANOJ KORONAVIRUSOM!

163
0

MAMA UPOZNALA BEBU KOJU JE RODILA DOK JE BILA U KOMI UZROKOVANOJ KORONAVIRUSOM!

Mame svakodnevno ostvaruju nadljudske podvige, ali činjenica da je 32-godišnja žena iz Wisconsina i majka četvero djece Kelsey Townsend živa i danas pravo je čudo.

Nakon što se krajem oktobra, u 39. sedmici trudnoće, zarazila koronavirusom, Kelseyno stanje je vrlo brzo postalo kritično i gotovo je umrla uprkos tome što prethodno nije imala nikakve zdravstvene probleme. Mjesecima kasnije napokon je dovoljno dobro da se može vratiti kući svojoj porodici i upoznati svoju djevojčicu, koju dosad nije imala priliku držati u rukama.

Cijela porodica Townsend je pandemiju koronavirusa shvatila vrlo ozbiljno i bili su društveno izolirani noseći maske, pa su čak i koristili isključivo dostavu namirnica na kućnu adresu. No krajem oktobra su roditelji zajedno sa svojim najstarijim djetetom, osmogodišnjom kćerkom Payton, doznali da su pozitivni na koronavirus. Ipak, čak ni sada ne znaju gdje su se zarazili.

Iako je Derek imao teške simptome, oporavio se nakon otprilike 48 sati. Kelsey, međutim, ni s vremenom nije postalo bolje. Bila je kasno navečer kad je par zaključio da treba otići u bolnicu po pomoć, a Kelsey se nije stigla oprostiti od Payton i svoje mlađe djece Beaua i Faith jer su spavali.

U roku od sat vremena od dolaska u bolnicu Kelsey je stavljena u medicinski izazvanu komu i odvezena je u rađaonicu. Uz pomoć ljekarske intervencije, 4. novembra je rodila svoje četvrto dijete, bebu Lucy. Derek Townsend nije mogao prisustvovati Lucynom rođenju niti je upoznati sve dok nije napunila dva dana jer je i sam bio pozitivan na covid-19. Štoviše, zbog sigurnosnih ograničenja, sljedećih nekoliko mjeseci nije mogao vidjeti ni suprugu.

Tada je započelo zastrašujuće i nevjerovatno putovanje za porodicu Townsend. Kelsey je prebačena u sveučilišnu bolnicu u Madisonu, gdje je provela 75 dana na ECMO aparatu i respiratoru, navodi Index.hr.

Na Božićje Derek, zahvaljujući posebnoj iznimci, smio otići do Kelsey, držati je za ruku i reći svojoj supruzi da su njeni doktori utvrdili kako će joj trebati dvostruka transplantacija pluća. To je bio rezultat štete koju je covid-19 nanio njenim organima. No da bi mogla izdržati operaciju, morala bi surađivati ​​s rehabilitacijskim terapeutima i u sljedećim sedmicama postati dovoljno jaka da stane uz svoj krevet. Inače, ne bi imala pravo na transplantaciju. Nakon deset sedmicama ležanja i zbog brojnih lijekova koje je morala piti rehabilitacija je bila izazovna.

Ali Kelsey je zahvaljujući svojoj upornosti sve to učinila, a ono što se dalje dogodilo bilo je čudo. Dok su čekali termin za transplantaciju, Kelseyno tijelo počelo se oporavljati, i to vrlo brzo. Naime, 27. januara je napustila bolnicu, i to s vlastitim plućima, a bio je to poseban dan jer je tada upoznala svoje četvrto dijete. Sve je svojim fotoaparatom zabilježila i Taryn Marie koja je seriju impresivnih fotografija objavila na Facebooku. hayat.ba

Previous articleTEŠKO PRETUKAO MLADIĆA I IZ GEPEKA GA IZBACIO NA CESTU…
Next articleMAČKA KOJA HODA NA DVIJE NOGE HIT JE NA INTERNETU JER IZGLEDA KAO PINGVIN…