Home Zdravlje ČAJ OD 3 SASTOJKA KOJI JAČA IMUNITET: Tajna je u načinu pripreme,...

ČAJ OD 3 SASTOJKA KOJI JAČA IMUNITET: Tajna je u načinu pripreme, ne biste ni pomislili da pravi toliku razliku!

72
0

ČAJ OD 3 SASTOJKA KOJI JAČA IMUNITET: Tajna je u načinu pripreme, ne biste ni pomislili da pravi toliku razliku!

Glavni sastojak je biljka koju inače koristimo u suhom obliku! Nutricionistkinja Serena Pun kaže da je ovaj čaj njen izbor kada je u pitanju jačanje imuniteta na prirodan način.

Sadrži med i limun, ali i biljku koju često koristimo u suhom obliku. Svježa majčina dušica bogata je esencijalnim uljima koja sadrže antioksidante, flavonoide, i moćan je borac protiv simptoma prehlade kao što su kašalj i premor, prenosi “Mondo”.

Potrebna su vam samo tri sastojka, ako ne računamo vodu. Važno je da majčina dušica bude sveža, a ne sušena, iako postoje i kupovne kesice sušene biljke za čaj, mnogo je blagotvornija za zdravlje ako koristite svježu!

– Svježa majčina dušica
– Med
– Limun

Tri grančice svježe majčine dušice prelijte šoljom ključale vode. Ostavite pet minuta poklopljeno, zatim procedite i pustite da se prohladi. Iscijedite u šolju sok polovine limuna i dodajte veliku kašiku meda.

Med podstiče imune ćelije, sprječava nastajanje citokina koji podržava upalne procese, a vitamin C iz limuna jedan je od najvažnijih saveznika našeg imuniteta. novi.ba

Previous articleJoš jedna EU zemlja ponovo mjenja mjere na granicama. Važno obaviještenje za sve koji planiraju na put (FOTO)
Next articleAKO PRIMETITE OVO NA AUTOMOBILU TO JE LOŠ ZNAK: Vozači, dobro pogledajte farbu sa unutrašnje strane – tu se sve vidi!