Home Zdravlje Imate problem s ispucalim usnama? Brzo i jednostavno riješite problem uz nekoliko...

Imate problem s ispucalim usnama? Brzo i jednostavno riješite problem uz nekoliko korisnih savijeta. Ovo će Vas oduševiti!

70
0

Imate problem s ispucalim usnama? Brzo i jednostavno riješite problem uz nekoliko korisnih savijeta. Ovo će Vas oduševiti!

Glavni uzročnici popucalih usana su hladnoća i dehidracija, a posebno u ovo hladno vrijeme upravo ono zadaje probleme i našoj koži, a osjetljive usne jedni su od najpogođenijih dijelova na licu. Redovno korištenje balzama za usne jedan je od načina na koji ćete preventirati da uopće dođe do ispucalih usana!

Najčešći su razlozi ispucalih usana oblizivanje i grickanje usnice, kao i diranje usana (prljavim) rukama. U vrijeme prehlada i gripa, važno je da unosite puno tekućine u sebi, ne samo zbog hidratacije, već i kako bi sačuvali zdravlje usana.

Balzam za usne stavljajte uvijek prije izlaska na hladno, kao i na ekstremne vrućine, a ako nosite ruž, svakako balzam nanesite kao podlogu. Ako je već došlo do ispucanih usnica, nemojte trgati kožicu već se bolje okrenite prirodnim i lakim tretmanima koji će vam pomoći vratiti glatkoću vaših usana.

Kokosovo ulje – Kokosovo ulje je sve poznatije u Hrvatskoj, a može se kupiti u skoro svakom trgovačkom centru i kozmetičkim trgovinama. Osim što je zdravo i za prehranu, prirodan je kozmetički preparat. Koristimo ga kao odstranjivač šminke, masku za kosu, no i za hidrataciju i pomoć kod ispucalih i suhih usana.

Sastojci:

-10 ml kokosovog ulja

-1 gram pčelinjeg voska

-1 kap eteričnog ulja po želji ( ovaj sastojak možete i izostaviti, a ukoliko se odlučite staviti ga, svakako se pobrinite da je riječ o kvalitetnom ulju)

Priprema:

U vatrostalnoj posudi promiješajte sve navedene sastojk (osim eteričnog ulja kojeg dodajete na kraju). Zdjelu utopite u vodenu kupelj koja se grije na temperaturi ne većoj od 70 celzijevih stupnjeva. Nakon što se sastojci otope, izvadite zdjelu iz vrele vode i dodajte kap eteričnog ulja. Smjesu odmah izlijte u željene posudice i ostavite da se ohladi i stisne,prenosi Dnevno.hr.

Ovaj prirodni balzam za usne možete koristiti i za druge suhe dijelove tijela! /novi.ba/

Previous articleAustrija uvodi strožije mjere pri ulazu u zemlju. Ovo je važno za sve koji planiraju skoriji ulazak u Austriju!
Next articleU BiH utvrđen jednostrani prijenos virusa sa ljudi na kućnog ljubimca!