Home Region Koliko je koštao sporni namještaj sa kojim se fotografisao Stanivuković?

Koliko je koštao sporni namještaj sa kojim se fotografisao Stanivuković?

71
0

Koliko je koštao sporni namještaj sa kojim se fotografisao Stanivuković?

Namještaj, navodno kupljen za potrebe kancelarije bivšeg šefa Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Mladena Ćućuna, koštao je 5967, 00 KM i nabavljen je putem direktne nabavke, saznaje BUKA Kako Buka saznaje iz Gradske uprave, nabavka je pokrenuta 13.03. 2020 godine.

“Ukupna cijena robe sa PDV je iznosila 5.967 KM. Primjera radi, između ostalog, kancelarijski trosjed koštao je 1.181 KM, radni sto 2.393 KM, kancelarijska fotelja 505 KM, a nabavljena je i radna stolica, klub stolić i jarbol za zastavu” rečeno je za BUKU u Gradskoj upravi.

Ranije je Gradonačelnik Banjaluke fotografisan sa neotpakovanim namještajem

““Neotpakovan namještaj Ćućuna XIV, koji je kupio od narodnog novca, u jeku pandemije, za svoju kancelariju u civilnoj zaštiti. Neće mu više trebati! Vrijeme neracionalnog trošenja, lažnog luksuza i bahatosti u našem gradu postaje prošlost. Obračunaćemo se sa kriminalom!, napisao je Stanivuković.

Danas je protiv Mladena Ćućuna podnesena krivična prijava, a Ćućun kaže kako će protiv Stanivukovića podnijeti tužbu za klevetu. Kaže da je u pitanju protiv njega i njegove porodice

” “Isto tako će ova krivična prijava biti odbačena, jer nije utemeljena i nema uopšte krivičnog djela. Što se tiče ograde sve je urađeno u skladu sa javnim nabavkama i apsolutna je nesitina da je ograda plaćena 120.000 KM. Što se tiče namještaja, Mladen Ćućun nema kancelariju u Vatrogasnom domu niti je ikad imao. Sjedište civilne zaštite i moja kancelarija se nalazi u Vidovdanskoj BB a ne u Vatrogasnom domu u Lazarevu. Namještaj je nabavljen za sasvim druge namjene a o tome će javnosti biti blagovremeno obavještena”, objasnio je on za portal Srpska info.

Mladena Ćućuna sa pozicije šefa Civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Banjaluka smijenio gradonačelnik Draško Stanivuković.

I ovaj slučaj smjene, baš kao brojni u posljednje vrijeme, je poništen nakon žalbe, ali slično kao i kod Marine Selak, Ćućun je raspoređen sa mjesta šefa jedinice na mjesto komunalnog policijca. Što znači da u ponovljenom postupku Ćućun se neće opet vratiti u svoju staru kancelariju već vjerovatno na poziciju koja je u sličnom rangu, objavili smo ranije danas.

Prema informacijama kojima raspolažemo, sporni namještaj će Gradska uprava najvjerovatnije prodati putem licitacije. novi.ba/Buka

Previous articleŽENE, AKO VAS BOLI U DONJEM DIJELU STOMAKA obavezno ovo pročitajte: Evo šta ta bol može značiti!
Next articleOTKRIVENA DUGO ČUVANA TAJNA: Sjećate se čuvenog skoka s mosta u Mostaru? Evo ko je skočio umjesto Lepe Brene u filmu “Hajde da se volimo”