Home Region Vučić doputovao u Francusku: Odmah se javio građanima Srbije sa vijestima! NIJE...

Vučić doputovao u Francusku: Odmah se javio građanima Srbije sa vijestima! NIJE MOGAO DA ČEKA!

63
0

Vučić doputovao u Francusku: Odmah se javio građanima Srbije sa vijestima! NIJE MOGAO DA ČEKA!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas, tokom radne posjete Francuskoj sa predsednikom te zemlje Emanuelom Makronom, a ispred Jelisejske palate organizovan je svečani doček za predsjednika Srbije.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio se na, kako je rekao, toplom dočeku.

– S moje tačke gledišta vaša posjeta 2019. našoj zemlji je bila istorijska, pokazaliste prijateljstvo i istakli ste to na poseban način. Želim da kažem da je Francuska za nas ne samo važna zemlja već tradicionalni pravi prijatelj Srbije – rekao je predsjednik Srbije, piše Kurir.rs.

Kako je naveo, nada se većoj trgovinskoj razmeni, a zahvalio se francuskim kompanijama koje posluju u Srbiji, a posebno “Vansi” koji gazduje Beogradskim aerodromom. Vučić je u obraćanju ispred Jelisejske palate istakao da se nada da će do kraja godine početi izgradnja prve linije metroa u Beogradu.

– Beogradski metro će biti ključna stvar u saradnji dve zemlje, do kraja godine početak radova na prvoj liniji. Ne radi se više o nekom snu ili izbornom obećanju, to postaje stvarnost – rekao je predsjednik Srbije i zhavalio francuskom kolegi na pomoći.

Predsjednik Srbije izrazio je nadu da će uz pomoć Makrona, moći da se uradi nešto konkretno po pitanju jrešavanja problema oko Kosova i Metohije.

– Imaću otvoreni razgovor sa Makronom o Kosovu i Metohiji u cilju pronalaženja kompromisnog rješenja. Po pitanju evropskog puta Srbije prihvatili smo novi pristup koji je predložio Makron, nadamo se da ćemo uz njegovu pomoć imati još bolja dostignuća u budućnosti – rekao je Vučić u obraćanju novinarima u Parizu.

Francuski predjsednik je rekao da mu je veoma drago što je još jednom ugostio svog velikog prijatelja Aleksandra Vučića i da čuva u sjećanju doček u Beogradu.  On je istakao da podržava Beograd u pregovorima sa Prištinom.

– Biću uz vas po pitanju normalizacije odnose. Naši bilateralni odnosi takođe napreduju – kazao je Makron tokom obraćanja ispred Jelisejske palate.

Francuski predsjednik je pohvalio napore Srbije u borbi protiv korona virusa. Nakon razgovora, prisustvovaće i ručku, koji u njegovu čast priređuje predsjednik Francuske. Ovo je 11. susret Vučića i Macrona. novi.ba

 

Previous articleLjudi rođeni u februaru imaju ovih 10 osobina: Znate li nekoga ko je rođen u ovom mjesecu?
Next articleSJEĆATE SE IRITANTNE DOROTE-E IZ ZADRUGE1? EVO KAKO ONA DANAS IZGLEDA: Lice neprepoznatljivo, NE LIČI NA SEBE!