Home Region Mjesec od nezapamćene tragedije: Osmero mladih u smrt otišlo s nepunih 20...

Mjesec od nezapamćene tragedije: Osmero mladih u smrt otišlo s nepunih 20 godina…

77
0

Mjesec od nezapamćene tragedije: Osmero mladih u smrt otišlo s nepunih 20 godina…

Kako su pokazali rezultati analize krvi, kod svih osam osoba došlo je do intoksikacije ugljenmonoksidom.

Danas (ponedjeljak) se navršava mjesec od nezapamćene tragedije u mjesto Tribistovo na putu za skijalište Blidinje kada je na novogodišnje jutro usljed trovanja ugljenmonoksidom smrtno stradalo osmero mladih iz Rakitna i Posušja.

U tragediji koja je duboko potresla cijelu BiH, ali i region živote su s nepunih 20 godina izgubili Mirela Rezo, Stjepan Jukić, Ivan Miličević, Stipe Romić, Žana Pavković, Mia Soldo, Stipe Pavković i Marija Pavković.
Ovi studenti prve godine Sveučilišta u Mostaru i Splitu, podsjetimo, zajedno su proslavljali Novu godinu u jednoj vikendici, a u jutarnjim satima su pronađeni mrtvi.

Kako su pokazali rezultati analize krvi, kod svih osam osoba došlo je do intoksikacije ugljenmonoksidom sa utvrđenom koncentracijom u krvi koja je smrtonosna. Prema preliminarnom izvještaju nakon vještačenja koja su obavljena na licu mjesta, a kako nam je to jučer potvrđeno iz MUP-a ZHK, utvrđeno je da su agregat, dimnjak i šporet na drva tehnički bili ispravni.

Također, tokom dosadašnje istrage, sve ukazuje na to da su ispušni plinovi iz agregata koji je radio u pomoćnom objektu vikendice, odnosno, ugljenmonoksid kroz poluotvoreni prozor napunili prostoriju u kojoj se nalazilo osmero mladih i koje je taj otrov relativno brzo i usmrtio.

Pomoćni objekt je, ustanovljeno je, bio potpuno zatvoren, a od prostorije u kojoj su se nalazili stradali dijelio ga je samo jedan prozor, koji je nađen napola otvoren. U Tužilaštvu ZHK , praktično, samo čekaju službenu potvrdu tih nalaza. cazin.net/avaz

Previous articleU Zagrebu vozio djecu bez sjedalice, dobio ogromnu novčanu kaznu…
Next article(VIDEO) Otkrio koliki su mjesečni troškovi četveročlane porodice u Njemačkoj u 2021. godini: ‘Neki će reći da je malo, neki da je previše, ali ovo je realna slika’