Home Region KO SE PRIJAVI ZA PRVIH 30 EURA, AUTOMATSKI DOBIJA I DRUGIH 30:...

KO SE PRIJAVI ZA PRVIH 30 EURA, AUTOMATSKI DOBIJA I DRUGIH 30: Sve o prijavljivanju za novčanu pomoć države Srbije

341
0

KO SE PRIJAVI ZA PRVIH 30 EURA, AUTOMATSKI DOBIJA I DRUGIH 30: Sve o prijavljivanju za novčanu pomoć države Srbije!

Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je danas da će prijavljivanje za novi paket pomoći građanima početi u aprilu.

“Paket ekonomskih mera predviđa da svi punoletni građani do kraja godine dobiju po 60 eura, penzioneri još 50, odnosno 110 eura”, istakao je Mali gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a.

Cjelokupni paket, kako je dodao, koji uključuje i privredu sada iznosi 235 milijardi dinara, ako budu uključena i velika preduzeća stići će se do sume od 250 milijardi.Siniša Mali je rekao da je jedan deo velikog paketa ekonomske pomoći usmjeren ka svim punoljetnim građanima.

“Mi ćemo tokom ove godine u dvije rate isplatiti ukupno 60 eura, prvih 30 eura slijedi u maju, drugih 30 eura u novembru, pri čemu će naši najstariji sugrađani dobiti dodatnih 50 eura u septembru”, kazao je on.

Mali je najavio je da će se sa prijavljivanjem krenuti u aprilu, a način će biti isti kao i prošle godine.

“Ko se prijavi za prvih 30 eura, automatski će dobiti i drugih 30 eura. Nije potrebno dva puta se prijavljivati. Naši najstariji sugrađani dobiće dodatnih 50 eura, ukupno 110 evra pomoći za one za koje smatramo da su i najugroženiji”, objasnio je ministar.

Naglasio je da je jedan dio ekonomskog paketa usmjeren na privredu.

“Ići ćemo sa tri puta po 50 odsto minimalne zarade za sva mikro, mala i srednja preduzeća, preduzetnike. Jedina nedoumica je za velika preduzeća, radimo na analizama, koliko ima preduzeća i da li i njih da uključimo u 50 odsto minimalne zarade. Da vidimo koliko su bili ugroženi, koliko imaju pad performansi, koliko zaposlenih imaju i da donesemo ispravnu odluku ima li smisla i na koji način njima pomoći”, rekao je Mali.

Ističe da ova pomoć pokriva mart, april i maj, a da isplata slijedi u aprilu za mart i naredna dvija mjeseca. Pored toga, kako je naveo, biće i sektorske pomoći za one za koje su istraživanja pokazala da su najugroženiji – auto-prevoznici.

“Njima ćemo u periodu od šest mjeseci isplaćivati 600 eura po autobusu. Oni su najmanje posla imali uslijed ograničenja putovanja, tako da idemo sa tom sektorskom pomoći”, istakao je Mali. (novi.ba)

Previous articleDa se krv zaledi u venama- tri oca se zagrlila i plaču na ispraćaju sinova na ahiret!
Next articleNeobična situacija u BiH: Ukrali pečeno janje iz restorana!