Home Region 4 ČESTA SIMPTOMA BRITANSKOG SOJA: Pacijenti zaraženi ovim sojem koronavirusa PRJAVLJUJU jači...

4 ČESTA SIMPTOMA BRITANSKOG SOJA: Pacijenti zaraženi ovim sojem koronavirusa PRJAVLJUJU jači kašalj, upale grla, umor i bolove u mišićima!

70
0

4 ČESTA SIMPTOMA BRITANSKOG SOJA: Pacijenti zaraženi ovim sojem koronavirusa PRJAVLJUJU jači kašalj, upale grla, umor i bolove u mišićima!

Prema najnovijim podacima, simptomi britanskog soja korona virusa mogu da se razlikuju od originalne varijante. Pacijent zaražen ovom varijantom vjerovatnije će razviti četiri ključna simptoma.

Analize otkrivaju da postoje suptilne razlike kada su u pitanju prvi znakovi infekcije. Pacijenti zaraženi novom varijantom korona virusa u Velikoj Britaniji prijavili su jači kašalj, upale grla, umor i bolove u mišićima.

Takođe, manje je vjerovatno da će izgubiti miris ili ukus, prema istraživanju Zavoda za nacionalnu statistiku Velike Britanije. Generalno, novi pacijenti su prijavili više simptoma.

– Mutacije britanskog soja virusa mogu uticati i na simptome – upozorio je virolog i profesor molekularne onkologije na Univerzitetu Varvik, profesor Lourens Jong, prenosi “Express”.

On je potvrdio da pacijenti zaraženi novim sojem imaju veće opterećenje virusom, što čini ovu varijantu lakše prenosivom.

– To bi moglo rezultirati raširenijom infekcijom u tijelu, što možda uzrokuje više kašlja, bolova u mišićima i umor – dodao je Jong.

Virolog tvrdi da neke od ovih promjena u različitim dijelovima virusa mogu da utiču na imunološki odgovor tijela i takođe utiču na raspon simptoma povezanih sa infekcijom. (Telegraf.rs)

Previous articleKO ZNA KO TU KOGA LAŽE! Lepa Lukić o Mikinoj školi strave: Zašto ga odmah nisu PRIJAVILE!
Next article(VIDEO) Draško Stanivuković opisao susret s Miloradom Dodikom u Beogradu: “Pogledao me pogledom koji želi najgore. Pogled unezvijerene zvijeri”