Home Hrana i piće TRIK ZA SAVRŠENU KAJGANU: Samo u jaja dodajte ovaj sastojak I NEĆE...

TRIK ZA SAVRŠENU KAJGANU: Samo u jaja dodajte ovaj sastojak I NEĆE VAM SE RASPADATI!

136
0

TRIK ZA SAVRŠENU KAJGANU: Samo u jaja dodajte ovaj sastojak I NEĆE VAM SE RASPADATI!

Na našim trpezama najčešća namirnica su jaja, bar kada je doručak u pitanju – zasite, puna su proteina, zdrav su izbor, i mogu da se pripreme na bezbroj načina. Posebno volimo kajganu, a uprkos tome što je ovo obrok za koji biste tipovali da i malo dijete zna da ga napravi, u praksi nije baš tako.

Nerijetko se desi da umjesto sočne, kremaste kajgane dobijemo žilavu smjesu koja se raspadne tokom kuhanja. Poznati kuhar i TV zvezda Alton Braun nedavno je otkrio svoj trik za savršenu kajganu, a to je kašičica majoneza i kašičica vode.

Ovaj tajni sastojak daće svilenkastu teksturu kajgani i učiniće je kremastijom, a neće joj bitno promijeniti ukus. Braun je preporučio i savjet slavnog Gordona Remzija za pripremu najbolje kajgane – tajna je u temperaturi prženja.

“Pržite kajganu sporije nego ikad, tako da je nekoliko puta stavite na vatru i maknete s nje, prije nego što se smesa do kraja zgusne. Tekstura bi uvijek trebalo da bude pomalo tečna. Dakle, jaja treba da izgledaju pomalo nedovršeno”, pojasnio je kuhar. (Žena Blic)

Previous articlePONOVO SKOČILE CIJENE GORIVA: Evo kolike su sada i što ih je podiglo…
Next articleSamo stavite ovo na lice i zauvijek se riješite SMEĐIH MRLJA sa kože: Genijalan savjet poznatog dermatologa…