Home Zdravlje 3 NAPITKA SU BOMBA ZA VISOK PRITISAK, RUSI IH STALNO PIJU: Jačaju...

3 NAPITKA SU BOMBA ZA VISOK PRITISAK, RUSI IH STALNO PIJU: Jačaju imunitet i krvne sudove, a sprječavaju i teške bolesti!

81
0

3 NAPITKA SU BOMBA ZA VISOK PRITISAK, RUSI IH STALNO PIJU: Jačaju imunitet i krvne sudove, a sprječavaju i teške bolesti!

Kada se dešavaju nagle i drastične promene vremena, pa iz leda za jedan dan dođemo do plus 15 temperature, pa onda opet počne da pada snijeg, atmosferski pritisak se takođe mijenja: prvo raste, a zatim opada, a zatim se vraća na visoke vrijednosti. Metereopate vrlo osjećaju ove skokove pritiska, pa i njihov krvni pritisak može da “skoči” u zavisnosti od atmosfere. Ovo je posebno izraženo kod onih koji pate od hipertenzije.

Hipertenzivni i hipotenzivni ljudi najčešće su na terapijama koje im pomažu da regulišu pritisak. Ali, ako nemate ovaj hronični problem, a osjećate da vam je porastao pritisak, stanje možete poboljšati odreženim napicima. To, naravno, ne znači da ne treba da se konsultujete lekarom i proverite da li vaše stanje zahteva i terapiju.

Ovi 5 napitaka pomažu da regulišete krvni pritisak:

Čaj od gloga:

Glog je vrlo korisna bobica za jačanje imunog sistema. Ali ima još jedno svojstvo, što mnogi tumače neželjenim efektom, a to je utiči na snižavanje krvnog pritiska. Glog sadrži masna i esencijalna ulja, tanine, flavonoide, prirodne šećere. Zahvaljujući tako moćnom sastavu, čaj od gloga ima odličan efekat ujutru, umiruje napetost, a smatra se da je glavno svojstvo gloga njegov pozitivan efekat na kardiovaskularni sistem. Čisti krv, povećava elastičnost krvnih sudova, a samim tim smanjuje pritisak. Glog se može kombinovati sa čajem od šipka. Tada će čaj imati još više vitamina C i biće još efikasniji za jačanje imunog sistema.

Kako pripremiti čaj od gloga?

Sastojci:

1 kašika sušenog šipka

1 kašika sušenog gloga

2 šolje ključale vode

Priprema: Bobice gloga i šipak prelijte ključalom vodom i ostavite da prenoći. Čaj ujutro možete da zasladite medom.

Sok od cvekle:

Cvekla sadrži puno kalijuma, koji je izuzetno koristan za rad srca i krvnih sudova. Takođe, sadrži i folnu kiselinu i nitrate koji su takođe korisni za tijelo. Ovaj napitak snižava i krvni pritisak, a može i da smiri nervni sistem, proširi krvne sudove i ukloni višak tečnosti i soli iz tijela.

Sok od krastavaca:

Krastavci imaju odličan efekat čišćenja, sadrže veliku količinu vode, vitamina i drugih hranljivih materija, koji se takođe dobro apsorbuju. Sok od krastavca čisti tijelo, pomaže u smanjenju krvnog pritiska i koristan je za sprečavanje bolesti srca. (mondo.rs)

Previous articleNećete u kućnu izolaciju? I za to ima rješenje – Samica od 12 kvadrata za prekršioce karantina u Njemačkoj…
Next articlePONOVO SKOČILE CIJENE GORIVA: Evo kolike su sada i što ih je podiglo…