Home Region Ovo se sve mijenja u Njemačkoj od februara…

Ovo se sve mijenja u Njemačkoj od februara…

63
0

Ovo se sve mijenja u Njemačkoj od februara…

Do velikih promjena dolazi u Njemackoj sa februarom 2021!

Prema pisanju fenix-magazina stroga pravila primjenjuju se na internetsku kupovinu kreditnim karticama. Od 15. januara 2021. dvofaktorska autentifikacija obavezna je za plaćanja od 250 eura ili više, a od 15. februara za iznose od 150 eura ili više.

Šta je dvofaktorska autentifikacija?

To znači da, na primjer, morate unijeti lozinku ili broj transakcije (TAN) ako želite platiti kreditnom karticom. Od 15. marta, dvofaktorska autentifikacija obično će se primjenjivati na plaćanja kreditnim karticama.

Nakon Netflixa, Disney + također povećava cijene. Od 23. februara novi će kupci u Europi plaćati 8,99 eura mjesečno ili 89,90 eura godišnje. Prije je tarifa iznosila 6,99 eura mjesečno ili 69,99 eura godišnje. Svako ko je već kupac trebao bi moći plaćati staru cijenu nekoliko mjeseci. Promjena se poklapa s početkom nove ponude: Uz Marvel, Pixar, Star Wars, National Geographic i Disney, dodat će se i novi kanal za odrasle: Disney + Star. Trebao bi ponuditi hiljade sati serija, filmova i dokumentarnih filmova.

Od februara će se u bolnicama primjenjivati nove donje granice za medicinare. Na intenzivnom odjelu rada smiju paziti na najviše dva pacijenta istodobno tokom dana, a tri tokom noćne smjene.

Za ostala područja primjenjuju se viši omjeri nadzora.

Opća i traumatska hirurgija: 10 pacijenata dnevno, 20 noću

Interna medicina i kardiologija: 10 pacijenata dnevno, 22 noću

Kardiokirurgija: 7 pacijenata dnevno, 15 noću

Neurologija: 10 pacijenata dnevno, 20 noću

Neurološka jedinica za moždani udar: 3 pacijenta dnevno, 5 noću

Neurološka rana rehabilitacija: 5 pacijenata dnevno, 12 noću

Pedijatrija: 6 pacijenata dnevno, 10 noću

U gerijatriji ostaje prethodna donja granica od maksimalno 10 pacijenata po medicinskoj sestri dnevno i 20 u noćnoj smjeni.

Ove je godine otkazane su sve karnevalske proslave. A sve tri su (Weiberfastnacht, Rosenmontag i Karnevalsdienstag) radni dani. njemacka-posao.com

Previous articleMIŠEL JE UNUK ŠABANA ŠAULIĆA, A MALO KO JE TO ZNAO! Sada je objavljena njihova ZAJEDNIČKA slika: Gvozdenović se prisetio rođaka!
Next articleOTVORILA DUŠU! Rada Manojlović OTKRILA od čega živi od kad su joj svi nastupi otkazani!