Home Region SZO IZDALA NOVE SMERNICE O VAKCINI! Tiče se trudnica i jako je...

SZO IZDALA NOVE SMERNICE O VAKCINI! Tiče se trudnica i jako je važno!

78
0

SZO IZDALA NOVE SMERNICE O VAKCINI! Tiče se trudnica i jako je važno!

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) izdala je nove smernice o vakcini protiv virusa korona kompanije „Moderna“, uključujući preporuku trudnicama da ne primaju vakcinu osim ako nisu izložene velikom riziku od zaražavanja.

Savetodavna grupa stručnjaka za imunizaciju Svetske zdravstvene organizacije (SAGE) izdala je u utorak seriju preporuka o vakcini „Moderne“, savetujući da trudnice ne bi smele da prime vakcinu ukoliko nisu zdravstvene radnice ili nisu izložene velikom riziku od zaražavanja koronom.

„Iako trudnoća izlaže žene većem riziku od ozbiljnog oblika kovida 19, upotreba ove vakcine kod trudnica trenutno se ne preporučuje“, smatra SAGE.

Direktorka za imunizaciju SZO Kejt Obrajan rekla je da su potrebna klinička ispitivanja vakcine „Moderna“ na trudnicama. Izveštaj je takođe naglasio da vakcinu treba primiti u razmaku od 28 dana između svake doze, uz mogućnost produženja tog intervala do 42 dana ako je potrebno.

Izveštaj SAGE takođe naglašava potrebu da se vakcina primenjuje u objektima u kojima su lako dostupni tretmani za alergijske reakcije, prenosi RT. (Espreso.rs/Alo)

Previous articleDOKTOR KON JE POSLAO JASNU PORUKU O POPUŠTANJU MERA! Pomenuo i vakcinaciju ali i maske…
Next articleOVAJ RECEPT SIGURNO NISTE PROBALI: Punjene paprike na POSEBAN NAČIN!