Home Region Područje Čilea u par minuta pogodila dva snažna potresa, jedan je bio...

Područje Čilea u par minuta pogodila dva snažna potresa, jedan je bio 7.1 po Richteru!

61
0

Područje Čilea u par minuta pogodila dva snažna potresa, jedan je bio 7.1 po Richteru!

DVA potresa pogodila su čileanski teritorij u razmaku od nekoliko minuta u subotu navečer, prvo na Antarktiku, a zatim drugi blizu glavnog grada Santiaga.

Čileansko Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je na Twitteru da je prvo drhtanje magnitude 7,1 bilo u 8.36 sati po mjesnom vremenu 216 km sjeveroistočno od čileanske znanstvene baze O’Higgins pa je pozvalo na evakuaciju obalnih područja Antarktika zbog rizika od cunamija.

Također je poslana i poruku širom zemlje, u kojoj se pozivaju ljude da napuste obalna područja, iako je Ministarstvo kasnije izjavilo da je to poslano pogreškom.

U 21.07 sati po mjesnom vremenu, potres magnitude 5,6 pogodio je čileansko-argentinsko pogranično područje, izvijestio je Njemački istraživački centar za geoznanosti na dubini od 133 km i 30 km istočno od Santiaga. (Index/cazin.net)

Previous articleKarleuša strogo odbrusila učesnici Zvezde Granda koja je inače rodica poznate folk pjevačice. Njene riječi zagrmile su cijelim regionom (FOTO)
Next article“Ostavila sam ga samo na sekundu”: Majka otišla u drugu sobu dok se sin (2) igrao, kad se vratila zatekla je JEZIV PRIZOR!