Home Region Aleksandar Vučić: “Htio sam da plačem! Naručio sam 8 miliona vakcina za...

Aleksandar Vučić: “Htio sam da plačem! Naručio sam 8 miliona vakcina za Srbiju, a oni su uzeli sve da vakcinišu kučiće i mačke”

74
0

Aleksandar Vučić: “Htio sam da plačem! Naručio sam 8 miliona vakcina za Srbiju, a oni su uzeli sve da vakcinišu kučiće i mačke”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je Srbija naručila osam miliona vakcina, ali ih ima 1.150.000. On je za televiziju Prva rekao da je obavio razgovore sa svjetskim prijateljima kako bi nabavio još vakcina.

“Danas je teže nabaviti vakcinu nego nukelarno oružje”, rekao je on.

Vučić je kazao da očekuje da će danas biti vakcinisano 50.000 ljudi.

“U svetu smo deveti, mislim da možemo da budemo 6. ili 9. u naredna 3 dana”, rekao je on.

Dodao je da je Srbija vodila pametnu i odgvornu politku po pitanju pandemije kroonavirusa.

“Izgubili bismo hiljade života da nismo tako radili”, rekao je on.

Kazao je da je Srbija platila mnogo manje kineske vakcine, nego što se prodaju u svijetu.

“Ja sam pisao pismo predsjedniku Kine Siju da za Srbiju spusti cijenu. Ta cijena je dramatično spuštena”, rekao je on.

Vučić kaže da ga je “razbesnelo kao predsednika” to što je pročitao izvještaje o zahtjevima za nabavke krajem avgusta gdje su zapadne zemlje tražile po 5 ili 6 puta više vakcina nego što imaju stanovnika.

“Kao da su hteli da vakcinišu i kučiće i mačiće. Ja sam hteo da plačem, jer to znači da za nas neće ostati ništa. I onda nam kažu idite u KOVAX”, rekao je on.

Dodao je da je Srbija iz tog programa dobila 0 vakcina, kao i sve zemlje u regionu, jer postoji problem distribucije vakcina u zemlje EU upravo preko tog programa.

“Dobili smo 0 vakcina, dobićemo valjda jednog dana nešto. A bez KOVAX programa smo nabavili 1.150.000 vakcina i obezbedićemo još”, kazao je on.

Vučić je najavio da Srbija želi i AstraZenekinu vakcinu i da će se potruditi da ih nabavi.

“Svi koji su primili vakcinu, dobiće i revakcinu, istu onu koju su primili. Mi smo ozbiljna zemlja”, rekao je on.

Pohvalio je i informacioni sistem koji se bavi vakcinacijom, te da se zna ko je gdje i kojom vakcinom vakcinisan, kao i kad je termin za revakcinaciju.

“Mi smo naručili 8 miliona vakcina, ali ih nema. Mi smo ih naručili, to vam je kao u ratu, vi nešto naručite, ali ih nema”, kazao je on.

Govoreći o pitanju nabavke vakcine Vučić je kazao: “Rat je u pravom smislu te reči, ovo je pitanje opstanka ekonomije”.

“Mi smo broj 1 kod Rusa, a Mađari broj 2. Ali za nas je bitan sistem da izgradimo svoju fabriku, jer ćemo morati da vakcinišemo i na zimu ljude”, rekao je on. novi.ba/Slobodnabosna

Previous articleSTOMAK DO ZUBA, A LUNA HODA U MINJAKU, SVI SE PITAJU KAKO JE STALA U OVO: Sve usko na njoj, OVAKO IZGLEDA U 5. MJESECU TRUDNOĆE!
Next articleNIJE KVRŽICA, OVAJ SIMPTOM JE PRVI ZNAK RAKA DOJKE: Odmah se obratite ljekaru ako primijetite!