Home Region (VIDEO) NEMCI IMAJU POSEBAN OBJEKAT ZA ONE KOJI SE PROTIVE KARANTINU: Bio...

(VIDEO) NEMCI IMAJU POSEBAN OBJEKAT ZA ONE KOJI SE PROTIVE KARANTINU: Bio namenjen migrantima, ali je korona sve promenila!

54
0

(VIDEO) NEMCI IMAJU POSEBAN OBJEKAT ZA ONE KOJI SE PROTIVE KARANTINU: Bio namenjen migrantima, ali je korona sve promenila!

U Saksoniji, saveznoj državi na istoku Nemačke, vlasti žele da otvore objekat za mseštaj onih koji ne žele da budu u karantinu. Kako je najavljeno iz tamošnjeg ministarstva unutrašnjih poslova, planira se da to bude na području Drezdena.

Vlada je razmatrala smeštanje protivnika karantina u bolnicu, međutim, svi kapaciteti su potrebni zbog pandemije. Inače, spomenuti objekat u Drezdenu izgrađen je 2016. kao prihvatno odeljenje za tražioce azila. Međutim, još nije korišćen u tu svrhu. Zasad se ne zna ko će tačno biti tu smešten. Prema navodu Ministarstva, trenutno je nejasno koliko ljudi može biti primljeno.

Ideja o prisilnoj izolaciji pojedinaca koji odbiju karantin nije nova. Ministarka zdravlja Petra Koping već je u proleće 2020. godine dala do znanja da je ta mera moguća. Ipak, u krajnjem slučaju radi se o potezu koji zahteva i sudsku odluku.

“U praksi, nadležne zdravstvene službe prvo uspostavljaju karantin. Nakon toga sledi hitno upozorenje i, ako postoji dalji otpor – novčana kazna. Tek nakon toga slede pravni postupci”, navela je tada Kopingova. (Kurir.rs/Index.hr)

 

Previous articleALEKSANDRA (30) SE UBILA ZBOG NJEGA! Tukao ju je, pretio i maltretirao, a zatim i UCENJIVAO!
Next articleMUŠKARAC JE ZBOG OVIH STVARI NESREĆAN U BRAKU: Evo šta vam to može UNIŠTITI LJUBAV!