Home Magazin Zanimljivosti MUŠKARAC JE ZBOG OVIH STVARI NESREĆAN U BRAKU: Evo šta vam to...

MUŠKARAC JE ZBOG OVIH STVARI NESREĆAN U BRAKU: Evo šta vam to može UNIŠTITI LJUBAV!

55
0

MUŠKARAC JE ZBOG OVIH STVARI NESREĆAN U BRAKU: Evo šta vam to može UNIŠTITI LJUBAV!

Jasno je kako nijedan brak nije isti, ali ipak postoje neke univerzalne primedbe sa kojima je saglasna većina muškaraca.

Neprestano zvocanje:

Jedan od najzastupljenijih stereotipa u vezi sa ženama u braku jeste da ponekad umeju da budu veoma naporne – ono što se vama može činiti kao korisno podsećanje, on može smatrati neprestanom kritikom. Muškarac će, zato, uvek imati utisak da nije dovoljno dobar, a prirodno je da će, kad god bude imao osećaj da ga napadate, njegov refleksni odgovor biti da se brani. Umesto da ga napadnete zato što nije izneo đubre, na primer, mnogo bolje bi bilo da mu kažete “Izvini, trenutno sam preopterećena kućnim poslovima. Možeš li da mi pomogneš tako što češ izbaciti đubre?” Pokažite da cenite njegov napor kako ne bi bilo mesta za frustraciju.

Suviše priče:

Bilo da je u pitanju pozitivna, negativna ili neutralna poruka koju pokušavate da prenesete, muškarci u većini slučajeva smatraju da žene isuviše pričaju, a glavni razlog krije se u tome što imaju ograničenu sposobnost paralelnog obraćanja pažnje na predmet razgovora, i ono što čine u tom trenutku. Ukoliko vaš suprug nije odmah odgovorio na pitanje, najverovatnije još razmišlja šta da kaže dalje. Nemojte se, zato, odmah ljutiti ili brzo preći na drugu temu – dajte mu dovojlno vremena da obradi informaciju.

Sve je podređeno deci:

Sasvim je normalno da se život promeni iz korena kada deca stignu na svet, ali problem nastaje kada žena počne svu svoju pažnju da usmerava na prinovu. Njeni postupci mogu učiniti da se muškarac oseća zapostavljeno, ili da misli da više nije bitan svojoj supruzi. Istina je da odgajanje dece zahteva dosta vremena, pažnje i energije, ali čak i oni gestovi koji vam se čine najbezazleniji mogu mnogo značiti vašem muškarcu. Zagrlite ga kada se probudite ili ga poljubite na kraju napornog dana, i obavezno tokom nedelje izdvojte vreme koje ćete provesti samo sa njim.

Nedostatak fizičke bliskosti:

Fizička bliskost izuzetno je bitan deo braka, ali je činjenica da muškarci generalno imaju veću potrebu za njom. Ukoliko vaše potrebe i potrebe vašeg partnere nisu usklađene, potrudite se da mu izađete u susret i ostvarite kompromis. Pokušajte da se stavite na njegovo mesto, da razumete njegove želje i potrebe i budete saosećajni umesto da osuđujete. To ne znači da bi trebalo da mu se potčinite ili zanemarite sopstvene potrebe i želje, već da postignete dogovor koji će i vama i njemu ići u korist. srbijadanas.com

Previous article(VIDEO) NEMCI IMAJU POSEBAN OBJEKAT ZA ONE KOJI SE PROTIVE KARANTINU: Bio namenjen migrantima, ali je korona sve promenila!
Next articleOPREZ! Ova mesta su PRLJAVIJA i od WC šolje, a svakodnevno ih DODIRUJEMO…