Home Region EU: Granice ostaju otvorene, ali uz primenu strogih mera restrikcija! NAGLAŠENA ozbiljnost...

EU: Granice ostaju otvorene, ali uz primenu strogih mera restrikcija! NAGLAŠENA ozbiljnost epidemiološke situacije…

68
0

EU: Granice ostaju otvorene, ali uz primenu strogih mera restrikcija! NAGLAŠENA ozbiljnost epidemiološke situacije…

Lideri EU zaključili su večeras na sastanku posvećenom pandemiji kovida-19 da unutrašnje i spoljne granice EU moraju ostati otvorene, ali uz primenu strogih mera restrikcije neesencijalnih putovanja.

“Ubeđeni smo da morammo da ostavimo otvrene granice, ali istovremeno razmatramo i restrikcije za neesencijalna putovanja”, poručio je predsednik Evropskog saveta Čarl Mišel.

I predsednica Evropske komisija Ursula fon der Lajen, nakon sastanka lidera, poručuje da je neophodno održati funkcionalnost jedinstvenog evropskog tržišta kroz nesmetrani portok robe i radnika.

EU lideri su naglasili ozbiljnost trenutne epidemiološke situacije u Evropi, s obzirom na pojavu novih sojeva virusa, i pozvali na obeležavanje tzv. “tamno crvenih” zona na epidemiloškoj mapi Evrope koje bi označile mesta gde je pojačana cirkulacija virusa.

Zaključeno je da će se i na spoljnim granicama EU uvesti dodatne mere u cilju zaustavljnja širenja virusa kojim će se i od putnika iz trećih zemlja, kojima je do sada bila potrebna samo potvrda o važenju boravka u EU, od sada zahtevati i testiranje pre puta. (Espreso.rs/Agencije)

Previous articleKORONA NASTAVLJA DA SE ŠIRI U KINI! Pokrenuto je masovno testiranje, sumnja se da je virus došao sa OVOG MESTA!
Next articleOPREZ SVIM GRAĐANIMA: Obratite pažnju na temperaturni šok, narednih dana stiže pravi vremenski rolerkoster!