Home Region ZATVARAJU SE GRANICE? Nijemci imaju ovaj plan, evo ko neće moći da...

ZATVARAJU SE GRANICE? Nijemci imaju ovaj plan, evo ko neće moći da uđe u EU!

78
0

ZATVARAJU SE GRANICE? Nijemci imaju ovaj plan, evo ko neće moći da uđe u EU!

Britanci bi mogli uskoro da se suoče sa zabranom ulaska u EU prema njemačkom planu za zatvaranje granica. Vladama zemalja članica EU će biti dozvoljeno da zabrane svim stanovnicima Velike Britanije ulazak u njihove zemlje i presjeku sve putničke transportne veze sa Britanijom , na osnovu nemačkog plana u nacrtu dokumenta, u koji je britanski list imao uvid.

Države članice EU mogu slobodno da uvedu privremene zabrane ulaska i prevoza putnika koji ulaze iz zemalja koje nisu članice EU sa područja gdje je prisutan novi soj virusa Covid 19, navodi Tajms.

List piše , pozivajući se na diplomatske izvore , i da je nezavisno od ove privremne odluke , EU spremna da ublaži granične procedure nakon Bregzita, ako Britanija odustane od svog plana o stvaranju “Singapura na Temzi”, prenosi Rojters.

U borbi protiv širenja novog soja korona virusa, nemačka kancelarka Angela Merkel zahtejva ponovno uvođenje kontrole na granicama, kao na proljeće prošle godine. Ukoliko ostale članice to ne “poslušaju” Njemačka, kako je najavila, planira da ponovo uvede kontrole na svojim granicama.

– Ako zemlje žele da idu drugim putem onda ćemo morati ponovo da uvedemo kontrolu na granicama rekla je ona.

Prema njenim riječima mjere u Nemačkoj mogu biti djelotvorne samo ako postoje slične mjere u drugim zemljama. Na drugoj strani šef nemačke diplomatije Hajko Mas izjasnio se protiv graničnih kontrola.

– Mislim da moramo učiniti sve da spriječimo da ponovo budu uvedene kontrole na granicama koje vode do kolona dugih po 50 kilometara – kazao je Mas javnom servisu ARD. (alo.rs/Blic.rs)

Previous articleObjavljen snimak! Zabilježen zemljotres 7.1 stepeni po Richteru: Upravo stigle prve informacije…
Next articleNIJE CECA! ZNATE LI KO JE PJEVAČICA SA SLIKE, NA ESTRADI JE 40 GODINA: Sumnjamo da ćete pogoditi!