Home Magazin Zanimljivosti ČOKOLADA! Kako joj odoleti! Sada imamo sjajan izgovor zašto se mora jesti...

ČOKOLADA! Kako joj odoleti! Sada imamo sjajan izgovor zašto se mora jesti svake nedelje!

59
0

ČOKOLADA! Kako joj odoleti! Sada imamo sjajan izgovor zašto se mora jesti svake nedelje!

Ukoliko konzumirate barem jednom nedeljno čokoladu, vaše kognitivne sposobnosti biće daleko bolje od ljudi koji neredovno i izuzetno retko konzumiraju ovaj slatkiš. Ovo su rezultati poslednje studije koju su sproveli naučnici sa Univerziteta u Majnu, Univerziteta Južne Australije i Luksemburškog instituta za zdravlje.

U studiji, objavljenoj u časopisu Appetite, učestvovalo je 968 ljudis starosne dobi od 23 do 98 godina. Naime, naučnici veruju da bi redovno uzimanje kakao flavanoida moglo biti jedan od nekoliko činioca koji objašnjavaju kognitivne dobrobiti koje pruža čokolada.

Rizici od povišenog krvnog pritiska i dijabetesa tipa 2 niži su kod onih koji redovno konzumiraju čokoladu, za razliku od onih koji uzmu veću količinu ovog slatkiša u dugim vremenskim periodima.

Naučnici sa studije su zaključili da će buduća istraživanja dati dalje uvide u povezanost čokolade bogate kakao flavanoidima i neuropsihološkog zdravlja i mehanizme koji ih povezuju. Oni smatraju da će u budućim studijama biti važno istražiti optimalne količine za kratke i dugoročnije učinke. (Espreso.rs/MagazinNovosti)

Previous articleKolinda se javila i otkrila: Evo šta će Biden tražiti od Hrvatske! A OVO ĆE TRAŽITI OD BOSNE I HERCEGOVINE!
Next articleSLAVLJE U DOMU ŠAULIĆA! Ilda objavila porodičnu fotografiju, čestitke samo STIŽU: Veselo u njihovom porodičnom DOMU! (FOTO)