Home Region POOŠTRAVANJE MERA OPREZA U NEMAČKOJ! Zaključavanje će biti na snazi do OVOG...

POOŠTRAVANJE MERA OPREZA U NEMAČKOJ! Zaključavanje će biti na snazi do OVOG datuma!

90
0

POOŠTRAVANJE MERA OPREZA U NEMAČKOJ! Zaključavanje će biti na snazi do OVOG datuma!

Nemačka će uvesti još oštrije mere zaključavanja i njihovo produženje do 14. februara. Kancelarka Angela Merkel se sastala sa premijerima saveznih pokrajina sa kojima je dogovorila nove mere nakon 31. januara.

Iako sastanak nemačke kancelarke sa čelnicima saveznih pokrajina još traje, procurile su informacije, među kojima je najvažnija da će Nemačka biti u još strožem lokdaunu koji će trajati do 14. februara.

Merkelova i čelnici pokrajina dogovorili su se da se uz postojeće uvedu i mere obaveznog nošenja visokokvalitetnih medicinskih zaštitnih maski u prodavnicama i u javnom prevozu. To ukljucuje takozvane hirurške maske, te maske poznatije po oznakama FFP2 i N95.

Kancelarka i drugi članovi Vlade već su upozorili da bi mere mogle biti produžene i posle januara zbog loše situacije sa kovid-19 epidemijom u zemlji. Nemci su gotovo u potpunom lokdaunu, ali se i većina stanovništva zalaže za još strože mere, pišu nemački mediji.

Nemačka mora da produži i pooštri mere restrikcije kako bi smanjila broj zaraženih i obuzdala pandemiju virusa korona, rekao je ministar finansija Olaf Šolc.

– Smatram da će produženje i preciznije mjere povećati efikasnosti postojećih propisa – rekao je Šolc novinarima juče. (Espreso.rs/Blic)

Previous articleJUTROŠNJI POTRES NA BANIJI BIO RAZORAN Gradonačelnik Petrinje: “Palo je sve što je još imalo da padne”
Next articleOHRABRUJUĆA VEST! Kovid bi mogao postati sezonska, blaga bolest poput prehlade, SVE ZAVISI OD 1 STVARI!